Eğitim Sen'den Milli Eğitim önünde eylem

EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden ihraç edilen öğretmenler için basın açıklaması yaptı.

09 Eylül 2016 Cuma 17:04
Eğitim Sen'den Milli Eğitim önünde eylem
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim Senli bir grup öğretmen ile bazı siyasi parti temsilcileri, pankart açıp slogan attı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı gün kala, 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmene adil yargılama ve savunma hakkı tanınmadan kamu görevinden ihraç edildiğini kaydetti.

MEB'in açığa almaları hangi yasal soruşturma ve delillere dayandırdığını açıklamamasını eleştiren Kadir Öztürk, “Daha da vahimi, kendisini yargının yerine koyarak ve yaratacağı hukuksal sonuçları düşünmeden doğrudan hüküm vererek hareket etmesi göz göre göre suç işlediğini göstermektedir" dedi.

5 sendika üyesi, basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için müdürlük binasına girdi. Bu arada, polis ile sendikacılar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Sendika temsilcileri Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girerken, dışardakiler de yarım saat oturma eylemi yaptı.

Görüşmeye katılan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, dışarda bekleyenlere görüşmenin sonuçlarını anlattı. Öztürk, “Milli Eğitim Müdürü şehir dışında olduğu için Müdür Vekili Hasan Tevke ile görüştük. Tevke, kendilerine isim listesi gelmediğini söyledi. Şu anda Antalya'da açığa alma durumu olmadığını belirtti. Onlar da bizim gibi konuyu basından öğrendiklerini söyledi. Ancak yarın ne olur bilemediğini de sözlerine ekledi. Şimdi bekleyip göreceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 09.09.2016 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.