Dürüstlük bu mu?

Aksu’nun ilçe olmadığı dönemde, Pınarlı Belediye Meclisi’nde görev yapan Mevlüt Karaçalı, o günün Pınarlı Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın sözüne uyarak attığı bazı imzalar nedeniyle ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyor. Hatta bazılarından ceza aldı.

01 Mart 2014 Cumartesi 11:29
Dürüstlük bu mu?

Yıldırım’ın kendisine Başkan Vekilliği verdiğini ve onun tavsiyesi ile kaçak yapıları farkında olmadan elektrik ve su abonesi yaptığını anlatan Karaçalı, “Beni koz olarak kullanmış. Şimdi de ‘Dürüst ol yeter’ diye seçim sloganı kullanıyor. Dürüstlük bu mu?” dedi.

AKSU Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın Pınarlı Belediye Başkanlığı döneminde, Ak Parti’li Belediye Meclisi Üyesi olan Mevlüt Karaçalı, o dönemde attığı bazı imzalar nedeniyle yıllardır ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyor. Yıldırım’ın kendisine 2008’in Ekim ayında verdiği vekaletle bazı elektrik ve su abonelikleri için imza atan Mevlüt Karaçalı, “İsa Yıldırım kendisinin imza attığı abonelikleri iptal ederek kurtulma yoluna gitti. Benim vekaletim sırasında attığım imzaların bulunduğu abonelikleri ise iptal etmeyerek, bugüne kadar mahkemelerde çile çekmeme neden oldu” dedi. Karaçalı, “Seçim sloganı olarak ‘Dürüst ol yeter’ diyen İsa Yıldırım’a sesleniyorum, dürüstlük bu mu?” dedi. Karaçalı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel’e mektup yazarak, çok mağdur olduğunu ve yardım beklediğini belirtti.
Her şey o telefonla başladı
2008 yılının Ekim ayında Pınarlı Belediyesi Yazı İşleri’nden gelen bir telefonla başlayan sancılı süreci gazetemizin Haber Merkezi’ne anlatan Mevlüt Karaçalı, şunları söyledi: “Bana Başkan İsa Yıldırım’ın izine ayrıldığı söylendi ve vekalet için gelmem gerektiği bildirildi. Belediyeye gittiğimde uzun bir kuyrukla karşılaştım. Bu kuyruğun ne olduğunu sordum. Abone kuyruğu olduğunu söylediler. Aboneliklerle ilgili yasal engeller olduğunu bildiğimden işin aslını İsa Yıldırım’dan öğrenmek istedim.
“Sorun yok imza at” dedi
Bana yeni bir yasa çıktığını ve artık abonelikler için sıkıntı olmadığını ifade etti. ‘İleride bir şey olursa benim başım ağrır, senin başın ağrımaz. Sorumlusu benim’ dedi ve bana abonelikler konusunda Başkan Vekili olarak imza atabileceğimi söyledi. Hatta kendi verdiği abonelikleri de bana gösterdi. Yasa çıkmış ama, tapulu ve imarlı yerler için çıkmış. Benim imza attığım evrakları bağlamayan bir durum açıkçası. Sonradan anladığıma göre, İsa Yıldırım beni koz olarak kullanmış.
“Senin başın yandı!”
Yasalara aykırı olduğundan kendi verdiği abonelikleri sonradan iptal etmiş. Benimkileri ise etmemiş. Kendisinden yeniden izne ayrılmasını ve bana vekalet bırakmasını istedim. Böylece verdiğim abonelikleri iptal edecektim. Benim yüzüme karşı gülerek, “Senin başın yandı!” dedi. Kafamdan aşağı sanki kaynar sular indi. İşte o günden bugüne kadar mahkemeleri dolaşıyorum. Antalya’da 1, 2, 3 ve 4’üncü Ağır Ceza Mahkemeleri’nde davalarım sürüyor. Benimle birlikte Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Akbaş ve Çamköy Muhtarı Seyfettin Oran 3’er yıl ceza aldık. Bu cezalar temyize gitti.”
 

Son Güncelleme: 01.03.2014 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail çelik 2014-03-02 06:15:41

Bu başkan bide dürüslüten bahsediyor

Avatar
HARAM ZADE OLMUŞLAR 2014-03-03 10:12:20

kim kayip etmişki o bulsun dürüstlüğü kardeşim aksu halki uyundi artik söz veripte sözlerinde durmayanlar halkim 30 marti bekliyor merak etmeyin

Avatar
HALİS DEMİR 2014-03-04 10:27:52

eeem cahilden başkan yada vekili olursa olacagida bu olur sayin karacalı imza atarken gözün körmüydü gec bunları size sadece egitim sartt

Avatar
uyanık 2014-03-04 19:26:53

uyanık saf karaçalı başkanın yokluğunda cebini doldur foyan ortaya çıkınca isaya at suçu pınarlı halkı senide biliyor isayıda

Avatar
kim olduğumuz önemli değil ccc 2014-03-04 19:32:46

İlk önce herkes kendine hayırlı dürüst olsun
isa sunu demiş bunu demiş önemli değil öbürküler dıruyo sözünde sanki
Onlar gelip gecici hep önemli olan biz halk dürüst olalım