Dünya Dilleri Kütüphanesi açıldı

MANAVGAT İlçe Halk Kütüphanesi ile Manavgat İlçe Göç İdaresi işbirliğiyle oluşturulan Dünya Dilleri Kütüphanesi törenle açıldı.

02 Aralık 2016 Cuma 12:01
Dünya Dilleri Kütüphanesi açıldı
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde, ilçedeki yerleşik yabancılar ve konaklayan turistlerin otellerde bıraktıkları, vatandaşların da katkılarıyla toplanan yabancı dillerdeki kitaplardan oluşan 'Dünya Dilleri Kütüphanesi' törenle açıldı. Törene, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancılar katıldı.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Halk Kütüphanesi ile Manavgat İlçe Göç İdaresi'nin organizasyonuyla açılan kütüphaneye özellikle Manavgat'ta bulunan yerleşik yabancıların ilgi göstereceğine inandığını belirtti. Hidayet Oktay, Manavgat'ta otellerde tatil yapan turistlerin bıraktığı kitaplar ile yabancıların bağışladığı kitaplarla kütüphaneyi kurduklarını ifade etti.



TURİZMCİLER HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise 3 yıl önce benzer bir projeyi düşünerek otellerde bırakılan kitapları üniversitelere vermeyi düşündüklerini söyledi. Fakat üniversite yetkililerinin içeriklerini bilmediklerinden dolayı kitapları alamayacaklarını söylediklerini anlatan Barut, "İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ile İlçe Göç İdaresi Başkanı Hasan Kahraman kütüphane niyeti ile bize geldiklerinde, sevinerek her türlü desteği verdik" dedi.

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR
Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ise 2 bin 200 kitap ile başlayan Dünya Dilleri Kütüphanesi'nin daha da gelişeceğini ve İlçe Halk Kütüphanesi'nin dışında Side, Evrenseki veya başka bir yerde bina temin edilerek orada açılmasının da mümkün olabileceğini belirtti. Kütüphanede Almanca, İngilizce, Felemenkçe, Rusça, İsveççe, Norveçce, Fince, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Lehçe ve Çekçe dillerinde kitaplar bulunuyor.

Son Güncelleme: 02.12.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.