Dokuma fabrikası güçlendiriliyor

KEPEZ Belediyesi, Dokuma yerleşkesindeki tarihi fabrika binasını, geleceğe taşımak için güçlendiriyor.

30 Kasım 2016 Çarşamba 13:50
Dokuma fabrikası güçlendiriliyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün halkın hizmetine açtığı Dokuma alanındaki 20 bin m2'den oluşan fabrika binasında başlatılan güçlendirme çalışmalarında yüzde 70'ler seviyesine gelindi. Dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın ve Başbakanı Adnan Menderes'in 1956'da temelini attığı tarihi binanın yorgun, yıpranmış yapısını güçlendirmek için hummalı bir çalışma yapılıyor.



Fabrika binasının kolonları, temeli, girişleri bir bir elden geçiriliyor. Yüklenici firma, yeniden yapıyor gibi yaşlanmış binayı güçlendiriyor. Kolonların temeli, mevcut beton ve demir kafes sökülerek yeni demir kafes ve betonla güçlendirildi. Kimyasal enjeksiyon yapılan kolonlar, köşebentli çeliklerle sarıldı. Kolonların çatı girişlerinde ise çelik kafeslerle güçlendirme yapıldı. Binanın temelinde ise radye temel çalışması gerçekleştirildi. Güçlendirme, binaların tarihi dokusunu bozmayacak şekilde ve Dokuma Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapora göre yapılıyor. Güçlendirme çalışmalarının 2017 Ocak ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Güçlendirmeden sonra ise binanın çatısı elden geçirilecek. 

Son Güncelleme: 30.11.2016 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.