Darbe gecesini kuma resmetti

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti' Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda sürüyor. Kum ressamı Tarkan Köylü'nün darbe gecesini kum üzerine yaptığı resimlerle anlatımı, binlerce kişi tarafından alkışlandı.

28 Temmuz 2016 Perşembe 14:20
 Darbe gecesini kuma resmetti
Cumhuriyet Meydanı'na her akşam olduğu gibi ellerinde Türk bayrağı ile gelen binlerce vatandaş, 'demokrasi nöbeti'nin 13'üncü gününde de alanda buluştu. Binlerce vatandaşın yanı sıra, birçok sivil toplum derneği üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlık çalışanları ve Memur Sen üyesi çok sayıda kişi, 'demokrasi nöbeti' tutanlar arasında yer aldı.

ÇİÇEKLER ZARAR GÖRMEMİŞ
Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, darbeye karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara döküldüklerini ve bir sonraki çağrısına kadar 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam edeceklerini söyledi. Sümer, "Sabaha karşı meydanda çiçekli alanlarda bir şey dikkatimi çekti. Burada binlerce insan toplanıyoruz, sabaha kadar nöbet tutuyoruz ama hiçbir şekilde çiçekler zarar görmemiş. Bu bizim hangi amaçla burada toplandığımızın göstergesi" dedi.

KUMDAN MESAJLAR
Kum ressamı Tarkan Köylü, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan sembol anları kum sanatıyla resmetti. Boğaziçi Köprüsü'nde tankların önünde duran insanları, camilerden sala okunmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi gecesinde halka cep telefonundan görüntülü bir şekilde yaptığı seslenişi, Türk bayrağıyla Fatih Sultan Mehmet Han ve Atatürk'ü resmeden Tarkan Köylü, alkışlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi şehitleri için Kur'an'ı Kerim okundu ve dualar edildi. Gece boyunca Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Son Güncelleme: 28.07.2016 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.