Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Eczacı Özlem Gözaçan: 'Sağlık çalışanları yine kandırıldı'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Eczacı Özlem Gözaçan, "14 Mart Tıp Bayramını kutladığımız bu günde AKP sağlık sektörüne verdiği sözleri tutmayarak bir kez daha sınıfta kalmıştır" dedi.

14 Mart 2015 Cumartesi 11:45
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Eczacı Özlem Gözaçan: 'Sağlık çalışanları yine kandırıldı'
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamasında Gözaçan şöyle devam etti: "Sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması yine bir başka bahara kalarak adeta sağlık çalışanları yok sayılmıştır. Bunun yanı sıra kreş hakkı gibi konularda ne yazık ki gerçekleşmemiş 14 Mart Tıp Bayramı sağlık emekçilerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

AKP Hükümetinin sağlık emekçilerine müjde diyerek yaptığı açıklamalar bir kez daha Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir.


Bir eczacı olarak sağlık sektörünün sorunlarını biliyorum. Ki bu sorunlar sadece sektörü ilgilendirmiyor.

Hepimizi ilgilendiriyor. Ülkemizde 110 bin sağlık çalışanı bulunmaktadır. AKP hükümeti diğer icraatlarında olduğu gibi reel sorunların üzerine bir örtü çekerek sözde iyileştirmeler ile halkı kandırmaya devam etmektedir.

Oysa 14 Mart Tıp Bayramının bayram havasında geçmesi sağlık sektöründe biri olarak beni de çok mutlu ederdi.

1 Mayısta Emekçilerin üzerine tomalarla, joplarla giden bir zihniyetten 14 Mart Tıp Bayramında müjdeler beklemek zaten mantık dışıydı. Sağlık çalışanlarının temel sorunları görmezden gelinerek yapılan uygulamalar AKP Hükümetinin sektöre bakışını ortaya koymaktadır.

Avrupa ülkelerinin sağlık sektöründe geldiği noktaya ulaşmak ilk önce sağlık sektöründe emek veren vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünden geçmektedir. Bu sorunları çözmek için AKP hükümeti baskıcı , diğerini dinlemeyen, ya benden olursun ya da yok olursun şeklinde yaptığı politikalardan vazgeçmesi gerekmektedir. Ben bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık emekçi vatandaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum. Onların sabrının elbet karşılığını bizim iktidarımızda alacaklarına inanıyorum." 

Son Güncelleme: 14.03.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.