Çiftçide sigorta bilinci gelişiyor

Giderek artan sera üretimi ile Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden birine dönüşen Aksu’da, Tarım Sigortası alanında sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

16 Ocak 2017 Pazartesi 12:27
Çiftçide sigorta bilinci gelişiyor
Aksu’da tarım sigortası yaptıran çiftçilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İlçemizde tarım sigortasının öncü firması olan Mardan Sigorta’nın yöneticisi Uğur Erke, konuyu Güney Haberci Aksu’ya değerlendirdi. “Tarım sigortası, bilinçli tarım yolunda atılmış en büyük adımdır” diyen Erke, şöyle devam etti:

“Tarım sektörünün her alanında sigorta işlemleri, mecburiyet nedeniyle değil, üretici buna ihtiyaç duyduğu için yapılmalıdır. Çiftçilerimiz, nasıl ki tarlasına gübre atma ihtiyacı duyuyorsa, sigorta yaptırmayı da bir zorunluluk olarak görmelidir. Şunu sevinerek ifade edeyim ki, bu bilinç Aksu’da giderek gelişiyor. Artık çok daha fazla üreticinin tarım sigortası yaptırmak için başvuruda bulunduklarına tanık oluyoruz.

Aksu’da seracılık yapan çiftçilerimizin Korkuteli, Burdur ve Isparta’nın yayla kesimlerinde de üretim yapmaları sonucu, sigorta bilinci oralara kadar ulaşıyor. Aksulu çiftçilerin sigortalı olduğunu gören o bölgelerin üreticileri, bunu örnek alıyor. İlçemizdeki çiftçilerin, tarım sigortası alanında bu şekilde bir katkıları da oluyor.”

 

Son Güncelleme: 16.01.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.