Çiçek Festivalinde 2 Milyon Dal Çiçek Kullanılacak

Antalya'da bu yıl 11'incisini düzenlenecek 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 Antalya Çiçek Festivali'nde 2 milyon dal çiçek kullanılacak.

14 Mayıs 2015 Perşembe 20:59
Çiçek Festivalinde 2 Milyon Dal Çiçek Kullanılacak


Antalya'da bu yıl 11'incisini düzenlenecek 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 Antalya Çiçek Festivali'nde 2 milyon dal çiçek kullanılacak. Halka 500 bin dal çiçek dağıtılacak.

Türkiye'de kesme çiçek üretiminin yüzde 65'ini, ihracatın yüzde 85'ini gerçekleştiren Antalya, Türkiye'nin en renkli festivaline hazırlanıyor. 22-23 Mayıs tarihlerinde 11'incisi düzenlenecek 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 Antalya Çiçek Festivali'nde Antalyalılar, sevgi ve barışın simgesi çiçeklerle buluşturulacak. Festival programına ilişkin düzenleyici kurum ve kuruluların temsilcileri, Antalya Ticaret Borsası'nda tanıtım toplantısı düzenledi.


DÜZENLEYEN VE DESTEKLEYEN KURUMLAR

Çiçek festivali, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (OASBMİB), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası ve Antalya Çiçekçiler Odası işbirliğinde gerçekleştirilecek.

2 MİLYON DAL ÇİÇEK KULLANILACAK

'Çiçek ve Çocuk' temalı fotoğraf ve resim sergisine yer verilecek festivale, 20 okuldan yaklaşık 1500 çocuk katılacak. Öğrenciler korteje katılacak, hem de Cumhuriyet Meydanı'nda çiçek ekimini öğrenecek. Festivalde yaklaşık 10 araç geçen yıllarda olduğu gibi yine çiçeklerle süslenecek. Festival etkinliklerinin tümünde toplam 2 milyon dal çiçek kullanılacak. Çiçek süslemelerinde de öğrenciler görev alacak.

"HALKA 500 BİN DAL ÇİÇEK DAĞITILACAK"

Festival düzenleme komitesi adına konuşan OASBMİB Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretimi ve ihracatında iyi bir potansiyele sahip Antalya'nın bu potansiyeli festivalle taçlandırdığını söyledi. Festivalle sektörün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ve bu alana yönelik ilginin artırılmasının hedeflendiğini belirten Bağdatlıoğlu, 11 yıl önce amatör ruhla başlatılan festivalin profesyonel hale geldiğini ve uluslararası nitelik kazandığını dile getirdi. Festivalin ilk yıllarında Türkiye'de yıllık 1 dolar olan kişi başına çiçek tüketiminin bugün 5 dolara yaklaştığını söyleyen Bağdatlıoğlu, çiçeğin sevgi ve barışın simgesi olduğuna dikkat çekerek, tüm Antalyalıları festivale davet etti.

ANTALYA BETONA YENİLMİŞ

Bu tür etkinliklerin Antalya için çok önemli olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, bu festivali 11 yıl sürdürmenin kente değer katmak için de çok önemli olduğunu söyledi. Çetin, şöyle konuştu:

"Çünkü biz çabuk kurutuyoruz değerlerimizi, çiçek de bizim en önemli değerlerimizden biri. Bu etkinlikler Antalya'da yapıldığında tanıtımına ve belli değerlerine çok ciddi katkı koyuyor. 20-30 yıl öncesine kadar Antalya begonvilleriyle anılan bir ildi, şu an baktığımızda maalesef betona yenilmiş durumda. Kaleiçi'ne girdiğimizde her yer sarmaşıktı, evlerde çiçekler görülüyordu. Şimdi maalesef kaldırımlar arabalara teslim olmuş ve her yer beton binaya dönüşmüş."

Davut Çetin, tüm Antalyalıları festivale davet ettiğini de ekledi.

"ANTALYA ÇİÇEK AÇACAK"

Çiçek festivalinin kente kültürel ve ekonomik alanda ciddi katkı sağladığına değinen ATB Başkanı Ali Çandır, turizm sektörüne de seslenerek, kent içindeki bu tür etkinliklere katılımın artırılması ve gerekliliğine değindi. Çiçek sektörünün her türlü ekonomik ve iklim şartlarının getirdiği zorluklara rağmen ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını da anlatan Çandır, bu festivalle Antalya'nın çiçek açacağını dile getirdi.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival 22 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda, çocukların Expo logolu saksılara çiçek ekimiyle başlayacak. Palyaçolar eşliğinde çocuklara yüz boyama ve Expo logolu balonlar dağıtılacak. İki gün boyunca meydanda okulların müzik ve çeşitli sahne gösterilerine de yer verilecek festivalde, 23 Mayıs'ta saat 17.00'de Cender Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej düzenlenecek. Korteje protokol, çocuklar ve aynı zamanda en iyi tasarım yarışmasına katılan çiçek süslemeli araçlar da katılacak. Kortej süresince ve meydandaki etkinliklerde Antalyalılara çiçek dağıtımı da yapılacak.

Aynı gün saat 20.00'de 'Gripin' konserinin düzenleneceği festival etkinliklerinde peyzaj sergisi ve 'antalyacicekfestivali' etiketiyle instagram üzerinden Antalya Çiçek Festivali konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek. 

Son Güncelleme: 14.05.2015 21:16
Anahtar Kelimeler:
Çiçek Festivali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.