Çetin’e “yakışmıyor” tepkisi

Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in yabancı uyruklu genç kızlarla çekilmiş fotoğraflarının Facebook’ta paylaşılmasına, siyasiler sert tepki gösterdi. MHP, CHP ve AK Parti İlçe Başkanları, olayı “yakıştıramadık” diye yorumladı.

06 Ağustos 2013 Salı 16:05
Çetin’e “yakışmıyor” tepkisi
Geçen hafta yaşanan olayda, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in, Aksu Belediyesi basın servisinde görevli Zübeyde Yıldız tarafından “Hasan Başkanımızın taksicilik yıllarından kalma bir kare” başlığıyla Facebook’ta yabancı uyruklu üç genç kızla çekilmiş fotoğrafları paylaşılmıştı ve “Başkan Yardımcısı Başkan’a mı özendi” yorumları yapılmıştı. Bu gelişmelere ise, MHP, CHP ve AK Parti Aksu İlçe Başkanları’ndan, “yakıştıramadık” yorumu geldi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Aksu İlçe Başkanı Murat Cihangir Coşgun, “İnternet ortamındaki Facebook sayfasında kentin yöneticisi pozisyonunda olan bir başkan yardımcısının, “taksicilik yıllarında kalma” şeklinde bir fotoğrafının yayınlanması, hiç hoş değil ve yakışmıyor. Oysaki, her ne kadar taksicilik yıllarında kalma deniliyorsa da, bu fotoğrafın bir Tayland gezisi sırasında çekildiğine yönelik duyumlar aldık. Sözün özü, kentin yöneticilerinin ve topluma mal olmuş olan kişilerin attıkları adıma dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

CHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Bozkurt ise, “İnsanların özel yaşantılarının Facebook ortamında paylaşılması, hoş bir şey değil ve ayrıca böyle şeyleri görmekten üzüntü duyuyorum. Kendi adıma yakıştıramadım. Kent yöneticilerinin daha titiz olması gerekiyor. Attıkları her adımın nereye varacaklarının bilincinde olmaları ve daha hassas davranmaları lazım. Bu konuya denecek tek şey var, o da yorumu halka bırakıyorum demek olur. Halkımız gereken yorumu yapar” diye konuştu.

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu’da, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Facebook ortamında bu tür fotoğrafların paylaşılmasını uygun bulmuyoruz ve yakıştıramıyoruz. Sonuçta herkesin özel hayatına saygı duyarız. Ancak bu tür özel fotoğrafların internet ortamında yayınlanması da bir siyaset adamı adına hoş değil. Biz, kentin yöneticisi konumunda olan siyasilerin, özel hayatlarıyla da topluma örnek olmaları gerekir diye düşünüyoruz.”
 

Son Güncelleme: 06.08.2013 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.