Çetin'den döviz artışına tepki

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Türkiye ekonomisi, Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi, milli paramızın bu serbest düşüşü karşısında bu kadar çaresiz olamaz. Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi etkisini kaybetmiştir. Bekle-gör politikası ya da küçük ölçekli önlemler beklentileri olumsuz etkilemekten başka bir sonuç sağlamamaktadır" dedi.

07 Ağustos 2018 Salı 11:00
Çetin'den döviz artışına tepki

Türk Lirası'nın Dolar ve Euro başta olmak üzere yabancı paralar karşısında eridiğini belirten Çetin, şunları söyledi:

"Cari açık, Fed faizi gibi etkenler dışında güvensizlik nedeniyle kendi kendini besleyen bir sürece dönüşmüştür. Dövizin nereye kadar tırmanacağı belirsizleşmiş, herhangi bir psikolojik sınır kalmamıştır. Dövizdeki artışın döviz borcu olan, kira sözleşmesi döviz üzerinden yapılmış olan ya da ithal girdi kullanan reel sektör işletmeleri için ne kadar büyük bir bedel ortaya çıkardığını ifade etmeye gerek yoktur."

Türkiye ekonomisi, Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin, Türk Lirası'nın serbest düşüşü karşısında çaresiz olamayacağını ifade eden Davut Çetin, "Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi etkisini kaybetmiştir. Bekle-gör politikası ya da küçük ölçekli önlemler beklentileri olumsuz etkilemekten başka bir sonuç sağlamamaktadır. Ekonomide çapa görevi görecek hedef ve politikaların daha fazla geciktirilmesini bekleyemeyiz. Enflasyonu, cari açığı ve kur artışını dizginleyecek bütçe disiplini programı, faiz artışı, döviz cinsinden tahvil ihracı, dış borç yapılandırması gibi bütün önlemler hemen ele alınmalı ve orta vadeli mali plan bu tür acil önlemleri içerecek şekilde hemen açıklanmalıdır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ATSOAntalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.