BÜYÜKŞEHİR VE KEPEZ RAMAZAN ŞENLİKLERİNİ İPTAL ETTİ

Antalya'da belediyelerin düzenlediği Ramazan şenlikleri, İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle iptal edildi.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 12:35
BÜYÜKŞEHİR VE KEPEZ RAMAZAN ŞENLİKLERİNİ İPTAL ETTİ
Büyükşehir ve Kepez belediyeleri şenliklerini iptal ettiklerini açıkladı. Kepez Belediyesi, konserler yerine etkinlik alanında Ramazan ayının kalan günlerinde saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için Kuran-ı Kerim okutacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze'de yüzlerce masum Filistinlinin İsrail'in kanlı ve vahşi saldırıları sonucu hayatlarını kaybettiğini belirtti.Saldırıların hak ve hukuk bir yana her türlü insani erdemi ayaklar altına aldığının altını çizen Başkan Tütüncü, “Saldırı sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm dünyanın geleceğini olumsuz etkileyecek bir davranış, açıklanamaz bir şiddettir" dedi.

Meselenin sadece Filistin- İsrail sorunu olmadığını kaydeden Tütüncü, açıklamada “İsrail yönetiminin insanlık dışı uygulamalarla, sebep olduğu şiddet, vahşet ve masum insanlara saldırarak katliamda bulunması açıkça devlet terörü haline gelmiştirö ifadelerine yer verdi.

Saldırılar karşısında Batı dünyası başta olmak üzere İslam coğrafyasının sessizlik içinde olduğunu kaydeden Tütüncü, “Türkiye olarak, millet olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail'in Filistin'li kardeşlerimize uyguladığı bu kanlı operasyonları ve katliamları kınıyoruz" diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Filistin'de yaşanan acı nedeniyle belediyenin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği sahne programlarını ve diğer tüm etkinlikleri iptal ettiklerini açıkladı. Belediyenin Ramazan şenliklerinin düzenlendiği alanındaki sahneye 'Katil İsrail hükümetini masum Filistinli Müslüman kardeşlerimize yapmış olduğu katliamdan dolayı kınıyoruz' yazılı siyah pankart asıldı. Ramazan ayının kalan günlerinde, Kepez Belediyesi'nin etkinlik alanında Filistin'de hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okutulacak.

Ayrıca Başkan Tütüncü'nün dün belediye personeline verdiği iftar yemeğinde Filistin bayrağı Türk bayrağıyla birlikte belediye hizmet binasına asıldı. İki ülke bayraklarına siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılan 'Müslüman kardeşlerimizin katillerini lanetle kınıyoruz' yazılı pankart eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Karaailioğlu Parkı'nda devam eden Ramazan şenliklerinin iptal edildiğini twitter üzerinden duyurdu. Başkan Türel, twitter'dan “Mazlumların evlerine bombalar yağıyor... Belediyemiz tarafından düzenlenen bütün eğlence, konser ve etkinlikler iptal edilmiştir" yazdı. Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan şenlikleri kapsamında bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim şarkılarının söz yazarı ve bestecisi Uğur Işılak konser verecekti. 

Son Güncelleme: 19.07.2014 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.