Bu Gece Kadir Gecesi

Kadir gecesi, çok kıymetli bir gecedir. Böyle kıymetli bir gecenin faziletinden mahrum kalmamak için, ramazanın her gecesini ibadetle, tövbe etmekle, Kuranı Kerim okumakla ihya etmeye çalışmalıdır.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 09:51
Bu Gece Kadir Gecesi
Hazreti Muhammed, "Kabirde aydınlık istersen, Kadir gecesinin karanlığında ibadet eyle". "Kadir gecesini ihya edene, bir saatlik sevap olarak, yüz senelik ibadet sevabı verilir. Allahü teâlâ: "İzzet ve celâlime yemin ederim ki, Kadir gecesini ihya edenin günahlarını bağışlarım. Kıyamette sual sormam. Onu cehennem ateşinde yakmam buyurdu', ' Mübarek ayların, gecelerin, günlerin kıymetini bilmeli, böyle zamanlarda, çok tövbe, istiğfar etmeli, affolunmak için yalvarmalıdır. Herkes kendi hâline göre, bir miktar ibadet etse, o geceyi ihya etmiş sayılır' demiştir.

KADİR GECESİ İBADETİ
Kadir Gecesi'ni, namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-ı Sevrî: “Kadir Gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur'ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir." demiştir.

Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tevbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.
 

Son Güncelleme: 23.07.2014 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.