BRICS liderleri yeni toplantıyı Antalya'da yapacak

Rusya'dan yapılan açıklamada bir sonraki BRICS toplantısının Kasım’da Antalya’da yapılacağı açıklandı

09 Temmuz 2015 Perşembe 12:15
BRICS liderleri yeni toplantıyı Antalya'da yapacak
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bir sonraki BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) toplantısının Kasım ayında Antalya’da yapılacağını duyurdu.
Rusya’nın Ufa kentinde yapılan BRICS zirvesi bağlamında basına konuşan Ryabkov, teşkilatla ilgili sıkı sık çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Ryabkov, “Bir sonraki BRICS ülke liderlerinin gayriresmi toplantısı Kasım ayı ortalarında Antalya’da yapılacak. Bu yıl o tarihlerde Antalya’da G-20 zirvesi gerçekleştirilecek. Türkiye, G-20’de başkanlık yaptığı için zirve Antalya’da olacak. Bu zirve bağlamında da BRICS toplantısı yapılacak.” dedi.

Bu arada Ufa’da basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, BRICS ülkeleri arasındaki işbirliğinin kimseye karşı olmadığını vurguladı.

Putin de katılıyor

Daha önce Kremlin, Putin’in 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan G-20 liderler zirvesi çerçevesinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşeceğini açıklamıştı. 

haberturk.com

Son Güncelleme: 09.07.2015 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.