Böyle Gelin Dostlar Başına

Antalya’nın Demre ilçesinde yaşayan 112 yaşındaki Huriye Tezcan, uzun yaşamın sırrını az yemek yiyip çok çalışmaya bağlıyo

10 Mayıs 2015 Pazar 13:55
Böyle Gelin Dostlar Başına

Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan 112 yaşındaki Huriye Tezcan, uzun yaşamın sırrını az yemek yiyip çok çalışmaya bağlıyor. Huriye Ninenin en çok yediği öğünlerin başında ise yoğurt ile süt geliyor. 10 yıl önce kırılan ayağı sebebiyle yatalak olan Huriye ninenin en büyük yardımcısı ise 65 yaşındaki gelini evim Tezcan. Sevim Tezcan, kayınpederinin öldüğü 1997 yılından buyana birlikte yaşadıklarını Huriye ninenin bir dediğini iki etmiyor. 10 yıldır yatalak olan Huriye ninenin yemeğini kendi elleriyle yediren Sevim Tezcan, içeceklerini de biberonla kendisi içiriyor.

Türkiye'nin turizm cennetlerinden birisi olan Demre ilçesine bağlı Kekova'da yaşayan 112 yaşındaki Huriye Tezcan, çok zor şartlar altında yaşadığını, anneliğin kutsal olduğunu ve tüm kuşakların bu kutsallığa saygı göstermesi gerektiğini söyledi. 7 çocuk, 27 torunu olup 4 kuşak gören Tezcan, uzun yaşamının sırrını da yoğurt yemeye ve çok çalışmaya bağlıyor. Kocasını 18 sene önce kaybettiğini belirten Huriye Nine'nin en büyük kızı 85 yaşında, en büyük oğlu ise 65 yaşında. Torununun torunu ve onunda çocuğunun olduğunu belirten Tezcan, 4 kuşak görebilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Şuana kadar ciddi bir hastalık geçirmediğini de belirten Huriye Nine, 4 sene önce sandalyeden düşerek ayağının kırıldığını ve bu yüzden ayağa kalkamadığını dile getirdi.

ATATÜRKLE TOP OYNADI

1915'li yıllarda Üçağız (Kale) mahallesine gelen Atatürk ile birlikte kaleye çıkarak oyun oynadıklarını da söyleyen Huriye Nine, "Gemilerle geldi. Savaş vardı. Sonra bizimle birlikte kaleye çıktı. Orada yünden sarılmış toplarla bizimle oynamak istedi. O zaman çok heyecanlandık. Birlikte Atatürk'le top oynadık" dedi.

GELİNİ BAKIYOR

Annesinin ayağının kırık olmasa dimdik ayakta olacağını belirten oğlu Abdullah Tezcan ise "Tek sıkıntısı şuanda bacağı. Sandalyeden dengesi kaybedip düştü ve bacağı kırıldı. Benim hatırladığım hiçbir sağlık sıkıntısı yaşamadı. Yaşı 112 ama daha fazla da olabilir. Önceden muhtarlara veya yetkili kişilere başvurulduğunda işlemler geç yapılıyordu. Annemi çok seviyorum" diye konuştu.

Huriye ninenin gelini 65 yaşındaki Sevim Tezcan ise kayınvaldesinin bir dediğini iki etmiyor. Yatalak olduğu için bütün ihtiyaçlarını karşılayan ve kayınvalidesini biberonla besleyen Sevim Tezcan"Kayınpederim öldüğü 1997 yılından buyana ben bakıyorum. 10 yıldır yatalak durumda. Ellerini kullanamadığı için kendi yemeğini kedisi yiyemiyor, hem yemeğini ben yediriyorum içeceklerini de biberonla ben içiriyorum bundan da büyük keyif alıyorum. Duasını almak bile yeter"dedi.

"ANNELERİMİZİN BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN YANLARINDA OLMALIYIZ"

Huriye Tezcan'a, anneler gününde Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birim Koordinatörü Veli Sertbaş ve partililer ziyaret ederek bir sürpriz yaptı. Gül vererek anneler gününü kutlayan Vekil adayı Uslu'ya bol bol öğüt ve nasihatte bulunan Huriye Nine, çok çalışması gerektiği konusunda da vekil adayını uyardı.

Anneler Günü'nün çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Uslu da "Annelerimiz yerleri doldurulamayacak en değerli, en kutsal varlıklarımız. Değerleri asla ölçülmeyecek olan, bizlere her zaman yol gösterici olmuş, dünyayı ve yaşamı sevdiren annelerimizin bir gün değil, her gün yanlarında olmalıyız. Bugün Antalya'nın hatta Türkiye'nin en yaşlı annesi olmaya aday Huriye Nine'yi ziyaret ettik. 4 kuşak görmüş annelerin annesi Huriye Nineyi yatağında ziyaret edip duasını almak beni de mutlu etti. Yaşı bir hayli ilerlemiş olmasına rağmen yatağında ömrünü sürdürürken çocuklarının güzel bir şekilde kendisine bakmaları toplumumuzun annelere verdiği değeri gösteriyor… Bizim dinimizde de annelere çok büyük ehemmiyetler verilmektedir. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde "Cennet annelerin ayakları altındadır" buyurarak, bizim annelerimize vereceğimiz değeri ve ondan alacağımız mükafatları özetlemektedir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.05.2015 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.