BDP'li kadınlar Suriye Kürtleri için oturma eyleminde

BDP Antalya Kadın Meclisi üyeleri, Attalos Heykeli önünde oturma eylemine başladı.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 18:32
BDP'li kadınlar Suriye Kürtleri için oturma eyleminde
BDP'li kadınlar, 'Rojava'da katliam Var, Haberin Var mı', 'Rojava için barış nöbeti', 'Rojava Katliamına Sessiz Kalma' gibi Türkçe ve Kürtçe sloganlar yazılı pankartlar taşıdı. Kadınlar, oturma eyleminin gece yarısına kadar süreceğini açıkladı.

Grup adına basın açıklaması yapan BDP Antalya Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Hülya Ayık, şiddetli çatışmaların günlerdir sürdüğünü söyledi. Ayık, şunları kaydetti: "Serekaniye, Til Ebyad, Kobane, Halep ve bağlı köylerde yoğunlaşan çatışmalarda El Kaide ile bağlantılı çetelerin özellikle sivillere yönelik saldırıları devam etmektedir. YPG'ye karşı saldırılar gerçekleştiren El Nusra Cephesi'ne yardımların daha çok Türkiye'den gönderildiği, yaralanan El Nusra üyelerinin Türkiye'deki hastanelerde tedavi edildiği, bazı El Nusra üyelerinin Türkiye'deki kamplarda eğitildiği bilinmekte. Aynı zamanda El Nusra'ya, Türkiye tarafından lojistik destek verildiği biliniyor."

BDP'li kadınlar olarak desteklerini sürdüreceklerini vurgulayan Ayık, "Rojava'ya desteğimiz sürecek. Bugün burada gece yarısına kadar oturma eylemi yapacağız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 17.08.2013 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.