BBP'li Çayır'dan ODTÜ'deki olaylara kınama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) başörtülü öğrencilerin eğitim alma hakkına yönelik saldırıları kınadı.

08 Eylül 2013 Pazar 10:37
BBP'li Çayır'dan ODTÜ'deki olaylara kınama
Bu tür çirkin saldırıların ODTÜ gibi bir üniversiteye yakıştıramadıklarını belirten Çayır, 1980 öncesi olduğu gibi son yıllarda bazı marjinal grupların ODTÜ'den başka üniversiteleri karışma provası yaptıklarını ifade etti, bu olaylar karşısında sessiz kalmayı tercih eden rektörün acilen istifa etmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Çayır, "ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan çirkin saldırıları nefretle kınıyoruz. Üniversitede yapılanlar zorbalıktır. Eğitim ve öğretim hakkı en doğal haktır. Bu hakkı gasp etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ülkemizde maalesef 28 Şubat özlemcilerinin bir grup marjinal öğrenci provoke ederek içlerindeki kin ve nefreti kusuyor. Günümüz dünyasında halen çağ dışı, yobaz ve düşünce fakiri statükocu zihniyetin var olması üzüntü verici. Bu tür çirkin görüntüler ODTÜ'yü dünya üniversiteleri arasında gülünç duruma düşürüyor." diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 08.09.2013 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.