Bayram’da Korsan Taşımacılığa Dikkat

Bazı sahtekarlar Bayram yoğunluğunu fırsata dönüştürmenin gayretine düşerken, Otobüsçüler Federasyonu vatandaşları kaçak ve korsan taşımacılığa karşı uyarıyor: Bu suçtur.

24 Temmuz 2014 Perşembe 10:43
Bayram’da Korsan Taşımacılığa Dikkat
Ramazan Bayramı’nda memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar özellikle Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyük illerin otobüs terminallerinde bulmakta sıkıntı çekiyor. Kimi seferlerde biletler tükenmiş durumda çünkü. Bu durum korsan taşımacılığa fırsat veriyor…

Bazı sahtekarlar bu yoğunluğu fırsata dönüştürmenin gayretine düşerken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu vatandaşları kaçak ve korsan taşımacılığa karşı uyarıyor.

Ankara’daki yoğunluğu değerlendiren Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, bayram yoğunluğu nedeniyle otobüs biletlerinin tükendiğini ancak talep doğrultusunda ilave seferlerle yoğunluğu azaltmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BAYRAMDA YOLCULAR MAĞDUR OLMAYACAK
Ertürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın harici ve grup taşıma yapan araçlarla sözleşme yaparak, tarifeli ve düzenli seferlerdeki yoğunluğu kaldırmasıyla ilgili genelge yayınlamasını beklediklerine işaret ederek, şunları söyledi: "Bu genelge yayınlanır, yoğunlukla ilgili talepleri karşılayabileceğimiz bu araçları sözleşmeli kiralarsak zannediyorum otobüsle ulaşımda bir sorun olmayacak. 25, 26 ve 27 Temmuz tarihleri çok yoğun. Şu anda mevcut tarifeli ve düzenli seferlerimizin biletleri tamamen tükenmiş olmasına rağmen talepler doğrultusunda ilave ek seferler yapılıyor."

"KORSAN FİRMALARA DİKKAT EDİN"
Bayramlarda "korsan" diye tabir ettikleri terminal dışından otobüs seferlerinin düzenlendiğine dikkati çeken Ertürk, "Taleplerini kurumsal kimliği olan işletmelere iletsinler ki sonradan yolcu mağduriyeti olmasın. Burada zaman zaman çok sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar, vatandaşın 'bilet bulamadık' sıkıntısını istismar ediyor. Her zaman memleketlerine gittikleri işletmeleri ve kurumsal işletmeleri tercih etmelerini üstüne basa basa söylüyoruz. Bu, can ve mal emniyeti açısından çok önemli" ifadesini kullandı.

KORSAN TAŞIMACILIK SUÇ
Bayramda yaşanan yoğunluktan dolayı korsan ve kaçak taşımacılığı tercih edenlere uyarılarda bulunan Ertürk “Yolcular kurumsal işletmelere itibar etsin. Ne olduğu belli olmayan, korsan ve kaçak araçlarla seyahat etmesin. Korsan taşımacılık hem Karayolları Kanuna göre suç hem de vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bayramda AŞTİ’de büyük bir yoğunluk olduğu için bir çok sahtekar bu durumu fırsata dönüştürüyor vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.  

Son Güncelleme: 24.07.2014 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.