Başkanlar Sır Küpü

Antalya'da belediye başkanları partilerinin cumhurbaşkanı adaylarının seçim kampanyalarına maddi destekleri konusunda 'sır küpü' oldu. Başkanlar bu konuda açıklama yapmanın doğru olmayacağını ifade etti.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 10:43
Başkanlar Sır Küpü
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) cumhurbaşkanlığına ilişkin kesin aday listelerini Resmi Gazete'de ilan etmesiyle birlikte üç cumhurbaşkanı adayına ait resmi bağış hesapları da açıldı. Bağışlar seçimin her bir turu için en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş olacak. Seçimin birinci turu için 11 Temmuz- 15 Ağustos, seçimin ikinci tura kalması halinde ise 28 Ağustos'a kadar bağışlar yapılabilecek.

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le birlikte 4 belediyenin 2 Ak Partili 2 CHP'li başkanı adaylarının seçim kampanyasının maddi boyutunda ne kadarla yer aldıkları konusunda açıklama yapmamayı tercih etti.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'nın seçim kampanyasının maddi boyutunda nasıl yer aldığına ilişkin açıklama yapmayacağını söyledi. Bunu açıklamayı da doğru bulmadığını kaydeden Başkan Türel, "Fakat seçim çalışmaları İl Başkanlığı'nın koordinasyonunda son derece verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ama kendi adıma bir şey söylemem" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Başbakan Erdoğan'ı, 12 Temmuz'da Antalya'da gerçekleştirdiği seçim çalışmasında iftar yemeğinde ağırlamıştı. Başkan Menderes Türel, Beach Park'ta gerçekleşen iftara 22 bin kişinin katıldığını bildirmişti.

Ak Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bağış konusunda bir açıklaması olmayacağını gerek görmesi halinde ilerleyen günlerde değerlendirmede bulunabileceğini söyledi.

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına bireysel olarak maddi desteğinin olmadığını belirtti. Fakat Muratpaşa Belediyesi, 26 Temmuz Cumartesi günü Konuksever Mahallesi'nde İhsanoğlu'nun da katılacağı iftar programını düzenleyecek. Muratpaşa Belediyesi iftarı stadyumda verecek.

CHP'li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de seçim kampanyalarına maddi yardımla ilgili bir açıklama yapmamayı tercih etti. 

Son Güncelleme: 23.07.2014 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.