Başkanlar sandık başında!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menders Türel ve 4 ilçe belediye başkanı, cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını kullandılar.

10 Ağustos 2014 Pazar 14:27
Başkanlar sandık başında!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile oyunu, Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesindeki 1005 no'lu sandıkta kullandı. Daha sonra seçimle ilgili bir değerlendirmede bulunan Türel, seçimlerin bir demokrasi bayramı olduğunu belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilk kez oy kullanan seçmenlerin tarihe geçtiğini ifade etti.

Türel seçimin kazasız, belasız tamamlanmasını temenni ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu seçimlerin sonunda ülkemizin en iyi şekilde 2023'te Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru emin adımlarla ilerlemesini sağlayacak hayırlı bir kararında sandıktan çıkmasını gönülden diliyorum. Demokrasimizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Yakın çevremize baktığımızda bunun kıymetini çok daha iyi anlamamız gerektiğini ifade ediyorum."

Türel daha sonra oy kullandığı okuldaki tüm sandıklara giderek, sandık görevlilerini selamladı.

- Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal da oyunu, Dr. Günseli Bülent Akınsal İlköğretim ve İş Okulundaki 1013 no'lu sandıkta kullandı.

Uysal, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, sonuç ne olursa olsun demokrasi, Türkiye ve insanlar için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye'nin birliğini, beraberliğini simgelediğini ifade eden Uysal, şunları söyledi:

"Bütün toplum kesimlerinin kimliğini içine kattığı bir makam. Yani bütün toplum kesimlerini temsil etmesi gereken bir makam. Herkesi uzlaştırması gereken, herkesi bir arada düşünmesi gereken, sıkışıldığında, kavga edildiğinde sıkıntıya düşüldüğünde başvurulması gereken böyle bir ulvi makam."

- Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oyunu ikamet ettiği Gürsu Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda oğlu Gökhan Böcek ile kullandı.

Oy zarfını 1058 numaralı sandığa atan Böcek, "Hayırlı olsun" temennisini iletti.

- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Ayşe Tütüncü, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Avni Çöllü İlköğretim Okulundaki 1312 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Tütüncü, oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, tarihi bir seçim için sandık başında olduklarını vurgulayarak, cumhurbaşkanını ilk defa halkın belirleyecek olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Ülkenin geleceği için hayırlı olması temennisinde bulunan Tütüncü, "Ülkemizin yarınları aydınlık olsun. İnşallah bu aydınlık Türkiye içerisinde de bizlerde hep birlikte demokrasi, insan hakları, özgürlükler bağlamında son derece güzel bir ülkede geleceğe doğru yürüyelim. Ülkemizde, milletimizde, bayrağımızda ve ezanımızda sonsuza kadar payidar olsun" diye konuştu.

- Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, oyunu Mustafa Ayten Aydın Anadolu Lisesi 1022 no'lu sandıkta kullandı.

Oy kullanmak için gelen vatandaşlarla kısa süreli görüşen Genç, "Oyuna sahip çıkan bilinçli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Son Güncelleme: 10.08.2014 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.