Başkan Türel’den Kumluca’ya yatırım müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı İlçeleri’ne çıkarma yaptı. Kumluca da bir basın toplantısı düzenleyen Menderes Türel, Kumluca’ya yapılacak yatırımları açıkladı. Başkan Türel, , “Adrasan planlarını yakın zamanda koltuğumun altına koyarak geleceğim. Kumluca’ya Kültür Merkezi kazandıracağız. Altyapı, içme suyu ve asfalt çalışmaları ile Kumluca önemli hizmetler kazanacak” dedi.

07 Mart 2015 Cumartesi 11:51
Başkan Türel’den Kumluca’ya yatırım müjdesi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Türel’in eşi Ebru Türel, Antalya Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2015 yılı ve önünüzdeki yıllarda Kumluca’ya kazandıracağı hizmetleri açıklayacağını söyledi. Çetinkaya, “Antalya belediyecilik anlamında yeni bir yapılanmaya geçti. Kumluca, Menderes Başkan ile ihya olacak demiştim. Bir yıllık süreçte önemli hizmetler aldık. Bundan sonra bu gücü daha çok hissedeceğiz. Antalya Bütünşehir’e en kısa zamanda adapta olan bir yerdir. Başkan’ı bu konuda kutluyorum.” dedi.

YENİ TÜRKİYE’DEN BAHSEDİYORUZ
Kumluca da böyle bir toplulukla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise “Yeni Türkiye’den bahsediyoruz. Yeni büyükşehir yasası ile yeni Antalya’nın oluşumundan bahsediyoruz. Artık basın toplantılarımızda değişti. Basın mensuplarımızla birlikte seyahat ederek, çalışmaları yerinde görerek, paylaşıyoruz. Buraya güzel projeleri paylaşmak için geldik. Büyükşehir Belediyesi olarak teşkilatlanmamızı Antalya’yı bir ağ gibi örecek şekilde kurduk” diye konuştu.

KARAGÖL İÇME SUYU İKİ AY SONRA TAMAMLANACAK
Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Sizlere hizmet etmeye geldik. Hizmetlerin paylaşımında çok iyi noktalara geldik. Büyükşehir yasası ile ilçelerimizde önemli bir altyapı hizmeti sunacağız. Kumluca’nın senelerdir kanayan yarası olan Karagöl İçme Suyu Temini projesi iki ay içinde tamamlanacak. Bahar ayında yaylada o suyun temin edildiğini hep birlikte göreceğiz. Akseki’nin 30 senelik su problemini 6 ayda çözeceğimizi söylemiştik. Bizim taahhütlerimiz söz yerine geçer. Biz seçimde söyleyip, daha sonra unutan siyasetçi olmadık. Geçmişte bu vaatler sigara kağıtlarını yazılırdı. Artık verdiğimiz sözlerin fazlasını yerine getirir duruma geldik.”

İÇME SUYU YATIRIMLARI
Adrasan ve Yeşilköy içme suyu inşaatının devam ettiğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, “1.5 milyon TL’lik bir yatırımla 2016 yılında bu projeyi tamamlayacağız. Köylere önemli su isala hatları yapıyoruz. Kumluca’nın Karacarön, Çaltı, Güzören, İncircik, Erenetepe, Belen ve Çayiçi’ne 65 kilometre su hattı yapacağız. Buralara 9 milyon TL’lik bir yatarım yapacağız. Bu bölgelerde 2016 yılı sonunda su problemi kalmayacak. Kumluca Arıtma Tesisine yaklaşık beş milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. Gelecek yıl hizmete girecek. Böylelikle önemli bir sorunu çözmüş olacağız. Adrasan’ın arıtma sorunu için çalıyoruz. 5 milyon 400 bin TL’lik bir yatırım yapacağız. Turizm göz bebeği, deniz ön büyük sermayemiz olan bir bölgede artık kirli suyu denize yaklaştırmayacağız” dedi.

ADRASAN İMAR PLANI SON AŞAMADA
Adrasan’ın imar sorununu çözmek için çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, “Yoğun bir çalışma yaparak, Ankara’da toplantılar yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda planlar değerlendirildikten sonra nihai şeklini aldı. Çevre Bakanlığı planları Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık kısa sürede bu planları onayacak. Yıllardır bu sorun buralarda konuşulurdu, artık çözme noktasına geldik. Burada Büyükşehir Belediye ile ilçe belediyesinin işbirliğinin önemli bir sonucunu görmüş olduk. Bu birlik olmasaydı, 1980’li yıllardan beri konuşulan planlar bu noktaya gelmezdi. Bir dahaki gelişimde Adrasan’ın planlarının onanmış olarak koltuğumun altına alarak geleceğim” diye konuştu.

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ
Yurt dışında birçok çöp çevrim tesisini gezdim diyen Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yurtdışında gezdiğim tesislerde ‘Çöp altındır’ yazıyordu. Çöpten enerji, biyogaz elde ediliyor. Enerjiye önemli bir katma değer sağlıyorlar. Şimdi ise artık bunları Antalya’da görebilir hale geldik. Kumluca Katı Atık ve Bertaraf Tesisi kazandıracağımız üç önemli ilçeden biri olacak. Doğaya terk edilen çöpler, bertaraf edilecek ve çöplerden enerji elde edilecek. Gübre’den asfalt dolgu malzemesi sağlamış olacağız. Yenicepınar suluma suyu problemi için DSİ ortak çalışma yaptık. Toplam 500 dekar alan sulanabilir hale gelecek. 2016 yılında bu proje tamamlanmış olacak.”

225 DÜKKANLIK HAL
Geçmişte her belde belediyenin kendine ait Hal’i olduğunu kaydeden Türel, “Her belde ayrı ayrı hal yapmıştı. Şimdi Büyükşehir yasası ile halleri birleştirdik. Komisyoncumuz ve vatandaşlarımıza artık daha iyi hizmet verebilir hale geldik. Mavikent ve Beykona’da birleştirilen Toptancı Hal’i iki ay içinde bitmiş olacak. Burada bakım ve onarım çalışması yapılıyor. 225 dükkanlık bütün bir hal haline getiriyoruz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ
Kumluca’ya Kültür Merkezi yapacaklarını açıklayan Türel, şöyle konuştu: “Mülkiyeti Kumluca Belediyesine ait olan yer Büyükşehir Belediyesi’ne devredilince projeye bir an önce başlayacağız. En kısa zamanda ihaleyi yaparak, Kumluca’ya yakışır bir kültür merkezi kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun. Kumluca bir tarım ilçesidir. Ama sahili de çok güzeldir. Kumlucalı vatandaşlarımızın denize girecek düzenli bir yeri yoktu. Burada sosyal donatı alanları olan 130 bin metrekare bir alan 2016 yaz sezonunda yetiştireceğiz. Bir dahaki yaz hep birlikte denize gireceğiz. Yol problemi en önemli sorunlardan biridir. Eksiden İl Özel İdaresi bu hizmetler için bütün köylere ve Antalya’ya sadece 10 milyon bir bütçe ayırıyordu. Bu sene bu yatırım 100 milyon TL’lik bir yatırım ayırdık. Geçen sene 35 km asfalt, 21 km stabilizi olmak üzere önemli bir yol çalışması yaptık. Şimdi ise köy yollarında sıcak asfalt ile tanıştırıyoruz. 2015 yılında Kumluca’ya 5 km sıcak asfalt, 39 km satih kaplama asfalt yapacağız.”

BİR MİLYARLIK YATIRIM
3 hafta önce Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya’ya geldiğinde bir brifing verdiklerini belirten Türel, “ İlçelere yapılacak çalışmalar Başbakanımız tarafından dinlendi. Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesi yapılmış, yapılmak üzere ve devam eden projeler olmak üzere eski parayla bir katrilyon, yeni parayla bir milyarlık yatırımı gerçekleştirebilir hale geldik. Eskiden neden olmuyordu. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İş bilenin kılıç kuşananındır. Çalışınca oluyor. 235 milyon TL borç ödedik. Hem borç öder hem de yatırım yapıyoruz. Bu projeler içinde Çılgın Proje diye tabir ettiğimiz projeler yok. Bu projelerin bir kısmını paylaştık. Size hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Bu hizmetlerin Antalya’ya kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey, bakanlarımız ve hükümetimizin önemli gayretleri vardır” dedi.
 

Son Güncelleme: 07.03.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.