Başkan Türel 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

1.Dünya Savaşı’nın akışını değiştiren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki en önemli adımlardan birisi olan Çanakkale Zaferi, dünya savaş tarihinin en önemli kahramanlıklarından ve destanlarından birisidir. Bu şanlı destanın 104. Yıldönümünde vatan uğruna toprağa düşen 253 bin kahraman Mehmetçiğimiz Türk milletinin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Bizlere canları ile bu vatanı, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı armağan eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

18 Mart 2019 Pazartesi 12:55
Başkan Türel 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Savaşları, destansı bir mücadele olmanın ötesinde Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Bu savaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını ortaya çıkarmış ve kahraman silah arkadaşlarının mukaddes mücadelesini tüm dünyaya ispat etmiş haklı bir vatan savunmasıdır. Çanakkale geçilmez kılınmış, Türk tarihindeki öneminin yanı sıra bütün dünya tarafından da her daim takdirle karşılanmıştır.

Tarihe ve şanlı mazisine sahip çıkan bir anlayışla hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale ruhunu yaşatmayı en önemli vazifelerimizden biri olarak görüyoruz. Tüm dünyada yayımlanan tarih kitaplarında bir kahramanlık destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferini ve Çanakkale ruhunu yaşatmak adına bugüne kadar on binlerce Antalyalıyı Çanakkale’ye götürdük. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nin önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 330 metrekarelik Avrupa’nın en büyük Türk Bayrağının dalgalanmasına vesile olduğumuz için büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.

“Geçmişini bilmeyen geleceğine de sahip çıkamaz” sözünden hareketle tarihimizi öğrenmenin önemini her fırsatta vurgulayarak, gençlerimizin ve çocuklarımızın da Çanakkale ruhunu yaşatabilmesi en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu büyük destanın kazanılmasındaki manevi gücün hissedilmesi ve sonsuza dek yaşatılması son derece önemlidir. Biliyoruz ki, Çanakkale ruhu inancın teknoloji karşısında galip gelmesinin en açık örneğidir. Bu manevi ruhu anlayabilmek için Çanakkale’yi görmek ve hissetmek gerekir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu ruhu canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin güçlenmesini istemeyen dış mihraklar, geçmişte olduğu gibi bugün de bizi bölmeye, farklı yöntemlerle zayıf düşürmeye çalışmaya devam ediyor. Ancak tüm dünya bilmelidir ki Çanakkale ruhundan aldığımız güç ve inançla birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek bu hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz. Çanakkale ruhunun adeta yeniden tezahür ettiği 15 Temmuz Destanı bunun en somut örneğidir. 104 yıl önce ecdadımız nasıl ki Çanakkale’yi geçilmez kıldıysa bizler de bugün aynı inanç ve azimle vatanımıza, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacağız.

Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehirlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhları şad olsun….

Son Güncelleme: 18.03.2019 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.