Başkan Özgenç: Çavuşoğlu bana haksızlık ediyor

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu arasında, Gazipaşa Havalimanı apronunun genişletilmesine izin verilmesiyle başlayan tartışma büyüyor.

13 Ağustos 2013 Salı 13:14
Başkan Özgenç: Çavuşoğlu bana haksızlık ediyor
Belediye Başkanı Özgenç'in, 'Bizi tavuk gibi yemleyerek oyalıyorlar' sözlerine Milletvekili Çavuşoğlu, "Muhalefet yapılanları çok çabuk unutuyor. Hele bir belediye başkanınız var, maşallahı var. Tam taşra zihniyetinde bir çocuk. Beni gördüğü zaman 'Ağabey Allah razı olsun' diyor. Ama arkadan farklı konuşuyor. Yapılan hizmetleri bir kez olsun takdir edin" diye cevap vermişti.

VİZYONUM NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI KADAR GENİŞ
Başkan Özgenç, Çavuoğlu'nun 'Taşra Çocuğu' sözlerine "Taşralıyım ama vizyonum New York belediye başkanının vizyonu kadar geniş" diye cevap verdi. Mevlüt Çavuşoğlu ve kardeşlerini insani anlamda sevdiğini ve kendileriyle siyasetin dışında da dostlukları olduğunu belirten Başkan Özgenç, taşralı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

TAŞRALI OLMAK UTANILACAK BİR ŞEY DEĞİL
Gazipaşa'da doğduğunu, burada güzel ve huzurlu bir çocukluk geçirdiğini, ardından İstanbul'da üniversite eğitimi aldığını anlatan Başkan Özgenç, "Taşralı olmak utanılacak bir durum değil. Taşralı bir çocuğun vizyonu nedir ona bakmak gerekir. New York belediye başkanının vizyonu neyse o vizyon bende de var. Ama koşullarımız, maddi imkanlarımızı farklı. Bu farklılık onlar gibi çalışmamıza engel. Bu da ayrı bir tartışma konusudur" dedi.

'TAKDİR ETMESEM MEKTUP YAZMAZDIM'
Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 'Muhalefet bir kerede hizmetler için takdir etsin' sözlerini de eleştiren Başkan Özgenç, "Alanya'daki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte Mevlüt Çavuşoğlu'na ıslak imzamın bulunduğu bir mektup gönderdik. Ulaştırma Bakanı ve yetkililere teşekkür etmişiz. Her gördüğüme tek tek ilgililere teşekkür edecek halim yok. Bu polemiklerin yaşanacağını düşünerek altına imza atarak mektup gönderdim. Aynı teşekkür mektubu Çavuşoğlu'na da gitti" dedi.

'YAŞANANLAR SEVGİMİ AZALTMAZ'
Muhalefet partili bir belediye başkanı olarak eksikleri söylemek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Özgenç, şöyle dedi:

"Çavuşoğlu'nun bana haksızlık ettiğini düşünüyorum. Üç kez Türkiye'de yılın belediye başkanı ödülünü aldım. Taşralıyım ama sen benim vizyonuma bakacaksın. Unutmayalım ki kendisi 2004 yılında Alman firmasına rapor hazırlattırdı. Bu havalimanının kullanılamayacağını söyledi. Biz bunu hiç söylemedik. O da siyaset yapıyor. Bu yaşananlar benim kendisine olan sevgimi, sempatimi azaltmaz. Siyasette olur bunlar. Gazipaşa Havalimanı pisti kısa olduğu için uçaklar kısmen sert iniş yapıyor. Ben daha iyi olmasını istiyorum. Niye yolcular tedirgin olsun." 

Son Güncelleme: 13.08.2013 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.