Başkan Mecek'ten Ali Cengiz oyunu

Beldesi yerel seçimler öncesinde kapanacak olan ve adı Serik Belediye Başkan adaylığı için geçen Belek Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Mecek, kaçak geyik avı haberini yapan gazetecilerden intikam aldı.

13 Ağustos 2013 Salı 13:00
Başkan Mecek'ten Ali Cengiz oyunu
Belediyesine bağlı Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından gazetecilerin aradığı Başkan Mecek, iki hafta önce kaçak geyik avında yakalandığı haberini yapan gazetecileri, "Ali Gürbüz Elmalı'daki dedesinin yanında" diyerek yanıttı.

PEHLİVAN KÖŞE BUCAK KAÇTI
Gazeteciler Elmalı'ya odaklanırken başpehlivanı odasında bulunduran Mecek, aleyhinde haberleri yapmayan gazetecileri çağırarak odasında özel röportaj yaptırdı. Doping olayı ile ilgili başpehlivan Gürbüz köşe bucak kaçarken, Başkan Mecek ise olayı siyasi rakiplerinin organize ettiğini ileri sürdü. İlerleyen saatlerde telefonla ulaşılan Ali Gürbüz ise, "Doping almadım" demek yerine kendisine yazılı belgelerin ulaşmasını beklediğini söylemekle yetindi.

ANTRENÖRÜN OĞLU DA DOPİNGLİ
Diğer yandan küçük orta küçük boy kategorisinde derece elde eden ve Belek Belediyesi Güreş Antrenörü Atınç Korkmaz'ın oğlu olan Kürşat Şevki Korkmaz'ın da başpehlivan Gürbüz'le aynı maddeyi kullandığı belirlendi. Kürşat Şevki Korkmaz'ın da dopingli çıkması, beldede ikinci şok etkisi yarattı.

YAVRU GEYİK KORKUDAN ÖLDÜ
Doping olayıyla bir kez daha gündeme gelen Başkan Mecek, daha önce de pek çok kez kamuoyunun karşısına skandallarla çıktı. İki hafta önce Denizli’nin Çivril İlçesi’nde kaçak geyik avı yaptığı iddiasıyla Yusuf Mecek ile 3 arkadaşına, toplam 18 bin 996 TL para cezası kesildi, tüfeklerine de el konuldu. Başkan Yusuf Mecek, yapılan inceleme sonrası hayvanın korku ve heyecandan yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini, yavru geyiği öldürmediğini kaydetti.

SINAVA BAŞKASINI SOKTU
Başkan Yusuf Mecek, 4 yıl önce de kendisiyle aynı adı taşıyan belediyenin zabıtasında görevli amcasının oğlunu açık lise sınavına soktu. Başkan Yusuf Mecek'in yerine sınava girdiği farkedilen zabıta Yusuf Mecek, gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yusuf Mecek ise iddiaların gerçek dışı olduğunu savunarak, o tarihte de kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü.

BAŞKAN OKUL YAKTIRDI
5 yıl önce 'yolsuzluk' yaptıkları gerekçesiyle aralarında Yusuf Mecek'in de bulunduğu 40 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, çarpıcı ifadeler yer aldı. İddianameye göre Başkan Mecek, 27 Kasım 2001 tarihinde mülkiyeti belediyeye ait arazide boş duran Belek Beldesi İlköğretim Okulu binasını talimat vererek yaktırdı. Mecek, cep telefonundan aradığı kişiye 'Yakın' emrini verdi. Bu konuşma, jandarmanın teknik izlemesine takıldı. Yangından önce Mecek'in Milli Eğitim'e okulun yıkılması için başvurduğu, ancak "Okulu halk eğitim merkezi yapacağız" yanıtı aldığı ortaya çıktı.

SEVGİLİYE CEP TELEFONU
Aynı iddianamede, kundaklama olayının yanı sıra Mecek'in karısıyla, sevgilisi olduğu öne sürülen bir başka kadına cep telefonu alıp belediye bütçesinden ödettiği de yer aldı. Ayrıca Belek ve Serik bölgelerindeki bazı işyerlerinden, Belek Belediyesi'ne 'yapılmış gibi gösterilen' çeşitli işler için değişik miktarlarda çok sayıda sahte fatura kesildiği, fatura karşılığı verilen paraların Mecek ve bazı belediye görevlilerince zimmete geçirildiği belirtildi.

GAZETECİLERİ DÖVDÜRDÜ
Olayla ilgili o tarihte gözaltına alınan Başkan Mecek, görüntü alan gazetecilerin üzerine yakınlarını saldırttı. Başkan Mecek ve muhasebe müdürü ile kardeşinin Serik Devlet Hastanesi'ne gelişlerini görüntülemek isteyen gazeteciler, belediye başkanının yakınları ile partililer tarafından tartaklandı. NTV kameramanı Tanju İyidoğan'ın kamerası parçalandı, Sabah Gazetesi Muhabiri Yusuf Dalaman'ın fotoğraf makinesi kırıldı. 

Son Güncelleme: 13.08.2013 13:06
Anahtar Kelimeler:
Yusuf Mecek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Naci Neci 2014-04-19 19:08:27

bu yusuf mecek ve abisi ali mecekin daah buraya yansımayan ya da jandarmadaki adamları tarafından örtbas edilen bir sürü dosyası var. serik yöresinin en adi insanlarıdır kendileri.kimi yalnız görüyorlarsa ona saldırırlar.suçsuz ve günahsız insanlara her türlü pisliği yapmakta bir numaralar.jandarmadaki adamları bunların bir sürü dosyasını örtbas etti.artık sayın başbakanımız recep tayyip erdoğan ve yetkililer bu mafya bozuntularının icabına bakmalılar.