Başkan Böcek'ten 23 Nisan mesajı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99'uncu yıldönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklaraa armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

22 Nisan 2019 Pazartesi 11:52
Başkan Böcek'ten 23 Nisan mesajı

Başkan Muhittin Böcek yazılı mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Böcek, TBMM'nin açılmasıyla Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün fiilen hayata geçtiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dinamiklerinden biri olarak yerini aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ulu Önder Atatürk, Türk ulusunun bu en anlamlı gününü, ülkenin geleceği olarak gördüğü çocuklara armağan ederek, onlara olan sevgisini ve güvenini de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bağımsızlık mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün söylediği gibi; 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.'"

"Bugünün küçüğü, yarının büyükleri olan siz değerli çocuklarımız bizim geleceğimizsiniz. Gelecekte sizler her alanda söz sahibi olacak, şehirleri, ülkeleri hatta dünyayı yöneteceksiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine inanan, al bayrağımıza sahip çıkan bireyler olarak, ülkemizi Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak olan da yine sizlersiniz. Sizlerin bilgi ve teknoloji ışığında sevgi dolu yüreklerinizle daha güzel, daha aydınlık, daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edeceğinize gönülden inanıyorum. Sizlere bırakacağımız emanete en güzel şekilde sahip çıkacağınıza inancım tamdır."

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Antalya'da bu yıl her zamankinden daha büyük bir coşku, heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli çocuklarımıza daha güzel bir şehir, daha iyi bir gelecek sunmak için gece gündüz demeden çalışacak, sizlere daha güzel yarınlar temin edebilmenin gayreti içerisinde olacağız."

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimin ilk günlerini yaşıyorum. İnanın öylesine heyecanlıyım, öylesine mutluyum ki kelimelerle anlatılmaz. Tüm Antalya'ya hizmet edecek olmanın yanı sıra gözbebeğimiz olan, tırnağınıza zarar gelse canımızı ortaya koyacağımız siz çocuklarımız için de muhteşem projeler gerçekleştireceğiz. Kuracağımız çocuk meclisi ile sizleri de dinleyecek, bu kentte çocuklar için yapılması gerekenlere sizlerle birlikte karar vereceğiz."

"Büyükşehir Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı'nda dolu dolu etkinlikler düzenledik. Uçurtma şenliğinden satranç turnuvasına, meslek atölyelerinden sevgi kortejine, şişme oyun parkından dans gösterilerine, lunapark eğlencesinden masal okuma etkinliğine kadar Cam Piramit alanında doyasıya bir eğlence sizleri bekliyor olacak. Ayrıca özlemle beklediğimiz fener alayını saat 19.30'da Konyaaltı Varyantında tüm Antalyalı hemşerilerimizle gerçekleştireceğiz. Fener alayının ardından ünlü sanatçımız Haluk Levent Konseri ile bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz."

"Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle siz Antalyalı çocuklarımız başta olmak üzere varlıklarıyla bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının, hemşehrilerimin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, gözlerinizden öpüyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.