Başkan Atmaca'dan Kadınlar Günü mesajı

MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

07 Mart 2020 Cumartesi 15:36
Başkan Atmaca'dan Kadınlar Günü mesajı

ANTALYA, (DHA) 
Atmaca, 8 Mart'ın kadın hakları açısında tarihte çok büyük mücadelelerin verilmesi sonucu ortaya çıkan ve Birleşmiş Milletler tarafından da tanınan uluslararası bir gün olduğuna dikkat çekerek, "Kadınlarımızın maruz kaldığı cinsiyetçi yaklaşımların ortaya çıkardığı toplumsal sorunlar geleceğimizi tehdit eden büyük bir sorundur. Kadınların iş hayatından soyutlanması, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçilemeyen bir virüs gibi toplumda yaygınlaşması, sadece annelik ve ev hanımlığı görevlerinin kadınlarımıza yüklenen temel sorumluluklar olarak toplumda kanıksanması ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasının önünde bir set gibi durmaktadır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.' Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, kadın cinayetleri sonucunda hayatını kaybeden tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.