Avrupa Birliği AÜ'de konuşulacak

'BREXİT, Avrupa ve Türkiye Açısından Fırsatlar ve Tehditler' paneli 8-9 Aralık günlerinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde yapılacak.

05 Aralık 2016 Pazartesi 11:48
Avrupa Birliği AÜ'de konuşulacak
AÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), AB'de son dönemde yaşanan gelişmeleri anlamak ve Türkiye'nin AB stratejilerini yeniden tanımlayabilmek için 'Brexit, Avrupa ve Türkiye Açısından Fırsatlar ve Tehditler' adıyla panel düzenleyecek. Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği'nin de katkılarıyla Antalya'da bir araya gelecek yurtiçi ve yurtdışından uzmanlar Brexit, yani İngiltere'nin AB'yi terk etmesi, Avrupa ve Türkiye açısından 'Fırsatlar ve Tehditler' konusunu enine boyuna konuşacak.

Brexit'e neden olan faktörler, Avrupa bütünleşmesinin geleceği ve Türkiye - AB ilişkileri açısından beklentiler olmak üzere üç ana başlıkta ele alınacak çalıştayın sonuçları, AÜ Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştirilecek panelde tartışılacak. Panelin AB-Türkiye arasında son aylarda yaşanan gelişmeler nedeniyle de büyük önem taşıdığını belirten AKVAM Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, aralık ayının Türkiye'nin üyelik sürecini de yakından etkileyecek gelişmeler açısından belirleyici olacağını kaydetti.
 

Son Güncelleme: 05.12.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.