AÜ Rektörlüğü: FETÖ İddiaları mesnetsiz

AKDENİZ Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi ABD'da görev yaparken son KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ve eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz'un Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bazı öğretim üyeleriyle ilgili yaptığı iki ayrı suç duyurusu üzerine yazılı açıklama yaptı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:00
AÜ Rektörlüğü: FETÖ İddiaları mesnetsiz
"Üniversitemizde görev yapmakta olan bazı öğretim üyelerimiz hakkında asılsız ithamlarda bulunan Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz, Akdeniz Üniversitesi'nden 29.04.2017 tarih ve 689 sayılı KHK ile ihraç edilmiş ve kurumumuzla şu an ilişkisi bulunmamaktadır. Aynı bölümde görev yapan eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı bulunmaktadır" diye başylayan açıklama şöyle devam etti:

"Söz konusu asılsız iddiaların kaynağı olan her iki öğretim üyesi hakkında çeşitli şikayetler nedeniyle kurum içinde daha önceden açılmış idari soruşturmalar olup halen devam etmektedir. Ayrıca Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz, Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi gereğince 'Cumhurbaşkanına Zincirleme Şekilde Alenen Hakaret' sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, yapılan soruşturma neticesinde iddianame hazırlanmış ve hakkında ceza davası açılmıştır."

'ASLI OLMAYAN SUÇ DUYURULARI'
Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ve eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz'un son zamanlarda gerek üniversite yönetimi ve gerekse öğretim üyeleri hakkında aslı olmayan bir takım suç duyurularında bulunarak üniversitede huzursuzluk ortamı oluşturmaya çalıştığı iddia edilen açıklamada şöyle denildi: "Akdeniz Üniversitesi milli güvenliği tehdit eden yasadışı terör örgütleri ile dün olduğu gibi bugün de hukuk düzeninin sınırları içerisinde mücadele etmektedir ve bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Akdeniz Üniversitesi her alanda bilimsel çalışmaları, organ naklindeki başarıları ve şu an itibari ile yakalamış olduğu sükûnet ve barışçıl çalışma ortamı ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle basında adı geçen ve şikayet edilen öğretim üyelerimiz üniversitemizi yapmış oldukları başarılı çalışmalarla dünyaya duyurmuş, milletimiz için de gurur vesilesi olmuşlardır. Bu sebeple hakkında hem idari hem de cezai soruşturmalar olan ve daha önce görev yaptığı üniversitelerden de farklı nedenlerle soruşturmalar geçiren ve uzaklaştırması bulunan öğretim üyesinin şikayeti ile üniversitemizin gündeme gelmesi son derece üzücüdür. Sayın Cumhurbaşkanımıza ettiği hakaret ve küfürler sebebi ile yargılanmakta olan ve 689 sayılı KHK ile de ihraç edilmiş bir kişinin mesnetsiz iddiaları ile öğretim üyelerimiz hedef gösterilerek 'üniversiteyi karıştıran iddia' olarak kamuoyuna sunulması da objektiflikten uzaktır. Adli mercilerce yürütülen FETÖ mücadelesi üniversitemiz tarafından titizlikle takip edilmekte olup, bu konuda gerekli mercilerle işbirliği içerisinde hareket ederek üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğu tam anlamıyla yerine getirmekteyiz."

ÖMER ÖZKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
AÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaparken son yayımlanan KHK ile meslekten ihraç edilen Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ile aynı bölümde görev yapan eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz, aralarında üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, eski başhekim Doç. Dr. Murat Turhan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı'nın da bulunduğu 14 öğretim üyesi hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunmuştu. İlk suç duyurusunda öğretim üyelerinden 7'sini FETÖ üyesi olmakla suçlayan Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz, ikinci suç duyurusunda ise diğer 7 öğretim üyesinin, kendisinin FETÖ'cü olduğuna yönelik dedikodu yapıp iftirada bulunduğunu ileri sürmüştü. İddialarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ise "FETÖ üyeliği iddiası tam bir rezalet. FETÖ varken de FETÖ yokken de en büyük mağduriyetleri yaşayan kişi ben oldum" demişti. 

Son Güncelleme: 08.05.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.