ATSO'dan doğal gaz uyarısı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 29. Grup Meslek Komitesi üyeleri, doğal gaz dağıtım firması Enerya'yı ziyaret ederek Antalya'daki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

17 Ocak 2017 Salı 11:00
ATSO'dan doğal gaz uyarısı
ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut öncülüğündeki 29. Grup (Isıtma, soğutma, klima sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları, havuz ve su arıtma temini) Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Çetinkaya, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Durmuş Ekici ile meclis üyesi Mustafa Karaman, Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak'ı ziyaret etti.

Ziyarette, doğal gaz sektöründe yaşanan gelişmeler değerlendirilirken, konut ve işyerlerinde doğal gaz kurulumunun 'sertifikalı' firmalar tarafından yaptırılması gerektiğine dikkati çeken ATSO 29. Grup Meslek Komitesi üyeleri, vatandaşların özellikle tabelasında 'doğal gaz tesisatı çekilir' yazan her ibareye itibar etmemesi gerektiğini dile getirdi.



SERTİFİKASIZ DOĞALGAZ FİRMALARINA DİKKAT
Antalya'da doğal gaz kullanımına ve tesisat kurulumuna yönelik uyarlılarda da bulunan ATSO 29.Grup Meslek Komitesi üyeleri, gaz kullanmayı düşünen konut sahiplerinin Enerya firmasının internet sitesine ya da müşteri hizmetleri merkezlerine bizzat başvurarak, kurulum yaptırmak istedikleri firmaların sertifikalı olup olmadığını sorgulamalarını istedi.

KEŞİF MÜHENDİSLER TARAFINDAN YAPILMALI
Konutlara doğal gaz kurulumuyla ilgili yapılacak keşif işleminin mutlaka bir makine mühendisi tarafından yapılması uyarısı yapıldı. Konutlarda doğru keşif yapılması, emniyetli doğal gaz kullanımı ve enerjiyi tasarruflu kullanım açısından önem taşıdığını kaydeden komite üyeleri, "Bundan dolayı konutlara uygun doğal gaz sistemi seçimi yetkili makina mühendisi tarafından yapılmalı" dedi.

Kurulum sırasında da kurulumu yapılacak firma ile mutlaka sözleşme imzalanması ve kullanılacak malzeme ile cihazların sertifikalı olması gerektiğini de dikkati çeken komite üyeleri, vatandaşlara şu hatırlatmalarda da bulundu: “Doğal gaz sistemi yaptıracağınız yetkili doğal gaz firmasıyla mutlaka sözleşme yaparak işe başlamasına izin verin. İşi yaptırdığınız kişiler ile sözleşme yaptığınız kişinin aynı firma olmasına dikkat edin. Doğal gaz tesisatında kullanılan tüm tesisat malzeme ve cihazlarda ürünler yerli ise TSE, eğer ürünler yurt dışından ithal ise TSE tarafından uygun görülen EN, ISO, IEC, DIN gibi standartlara uygunluk belgesi aranmalı."

Doğal gaz dönüşümü için de özellikle havaların soğumaya başlamasının beklenmemesi gerektiğine de işaret eden komitesi üyeleri, "Vatandaşlarımız, özellikle doğal gaz dönüşümü için havaların soğumaya başlamasını bekliyor. Bu durumda da belirli bir dönemde taleplerin artmasından dolayı firmalar kapasite üzerinde iş almak zorunda kalıyor. ATSO olarak bizler vatandaşlarımıza doğal gaz ekonomisi ve konforuyla buluşmaları için dönüşümlerini bir an önce gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 17.01.2017 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.