ATSO, Nürnberg heyetlerini ağırladı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

04 Ekim 2016 Salı 16:56
ATSO, Nürnberg heyetlerini ağırladı
ATSO Başkanı Davut Çetin'in Alman heyeti kabulünde ATSO Başkan yardımcıları Mustafa İssi ve Yusuf Hacısüleyman ile yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızılsavaş da hazır bulundu. Antalya ile Nürnberg'in karşılıklı çok önemli dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin, "Nürnberg Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi kardeş belediye, Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti kardeş cemiyet ve ATSO ile Nürnberg Ticaret ve Sanayi Odası kardeş oda. Bu Antalya ile Nürnberg'in ne kadar iyi bir diyaloğa sahip olduğunun göstergesi. Umarım bu kardeşlik bundan sonra da ilerleyerek devam edecek" dedi.

"ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"
Ülke olarak talihsiz olaylar yaşadıklarını ifade eden Başkan Davut Çetin, "Antalya, bu dönemden en büyük zarar gören kent oldu. Tarım ve turizme dayalı ekonomik bir yapıya sahip olmamız bu sıkıntıları yaşamamızda büyük rol oynadı. Ancak kentimiz bu sıkıntılı günleri de sizin gibi dost şehirlerimizin diyalogları ve olumlu söylemleriyle kısa zamanda atlatacak. Antalya'nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu sizlerin de ülkelerinizde dile getirmeniz çok önemli" diye konuştu.

15 TEMMUZ BİZİ DE ÜZDÜ
Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ise 15 Temmuz'da Türkiye'nin maruz kaldığı darbe girişiminin ardından Antalya'yı özellikle ziyaret ettiklerini dile getirdi. Başkan Maly, "Böyle olumsuz bir olayın yaşanması bizleri de çok fazla üzdü. Antalya'nın kardeş şehrimiz olmasından dolayı buraya üzüntülerimizi bildirmeye geldik. Antalya'yı her zaman olduğu gibi yine ziyaret etmekten ve burada bulunmaktan çok mutluyuz" dedi. Antalya ile Nürnberg arasındaki ticari ilişkilerin de gelişmesini arzu ettiklerini dile getiren Başkan Maly, bu konuda ATSO ile karşılıklı çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.

GAZETECİLERİ AĞIRLADI
Yerel kaynakların tanıtıma katkısı çok önemli diyen ATSO Başkanı Davut Çetin ve Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly'in görüşmesinin ardından Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Antalya'da misafir edilen Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti heyetiyle de görüştü. Görüşmede Antalya'nın tanıtımının yerel haber kaynakları tarafından aktarılmasının önemine vurgu yapan Başkan Davut Çetin, "Yapacağınız güzel haberler için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Umarım bu kardeşlik ilişkimiz artarak devam edecektir" dedi. 

Son Güncelleme: 04.10.2016 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.