Atatürk'ün Serik'e gelişinin yıldönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik'e gelişinin 85'inci yıldönümü ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı.

09 Mart 2015 Pazartesi 13:32
Atatürk'ün Serik'e gelişinin yıldönümü kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çıktığı yurt gezilerinde Serik'e gelişinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar kapsamında, Gedik Kavşağı'nda Atatürk'ün ilçeye gelişini temsilen yürüyüş yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kutlamalar Aspendos Antik Tiyatrosu'nda devam etti. Burada konuşan Kaymakam Rüstemoğlu, "85 yıl önce Serik'te bir bayram havası, nasıl olmasın ki tarihler kaç kez tekrarlayabilirdi bu anı. Atatürk gelmişti Serik'e. Tarihe ve kültürel mirasa son derece önem veren büyük Atatürk, Serik ve tarihi antik tiyatroyu ziyaret etti. Ölümünün ardından 75 yıl geçmesine rağmen insanlarımız gözyaşları içinde onu anıyor. Atam Serik'e hoş geldin ruhun şad olsun" dedi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık da "Şu an bu memlekette huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak başta Atatürk olmak üzere o günün şartlarında Çanakkale'de, milli mücadelede şehit düşen, gazi olan vatan, millet uğruna her şeyini ortaya koyan büyüklerimize minnet borcumuz var. Onun için Atatürk'ü çok iyi anlamamız gerekiyor. Atatürk'ü anlamak için Atatürk'le ilgili programları daha fazla yapmalıyız. Atatürk'ü her zaman saymayı sevmeyi çok iyi bilmeliyiz" diye konuştu.

Törende, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri sunuldu. Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
 

Son Güncelleme: 09.03.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.