Aşırı kolonya ve dezenfektan egzamaya yol açıyor

Dermatolog Uzm. Dr. Hacer Köksal, korona virüsünden korunmada su ve sabunun yanı sıra önerilen kolonya, dezenfektan kullanımının egzamaya davetiye çıkarttığını söyledi.

18 Mart 2020 Çarşamba 13:50
Aşırı kolonya ve dezenfektan egzamaya yol açıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hacer Köksal, koronavirüsten korunma kapsamında el hijyeni açısından önerilen önlemlerin dermatolojiye etkilerinin her gün biraz daha artarak görüldüğünü söyledi.

Küresel salgın haline gelen, hızlı bulaşıcılığı ve ölümlere yol açması yüzünden dünyanın korkulu rüyası olan koronavirüsü enfeksiyonuna karşı el temizliğinin önemini vurgulayan Uzm. Dr. Köksal, bu konuda uyarı ve önerilerde bulundu. Uzm. Dr. Köksal, hijyen sağlamak adına aşırı dezenfektan ve kolonya kullanımının cildin doğal yapısını bozarak egzamaya yol açtığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.