Arıcı'dan EXPO 2016'ya ziyaret

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 16:56
Arıcı'dan EXPO 2016'ya ziyaret
Genel Sekreter Selami Gülay ile görüşen Arıcı, 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek Dünya Botanik Expo'sunun ülkemizin tanıtımı ve prestiji açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Arıcı, turizme büyük katkı sağlayacak EXPO 2016 Antalya kapsamında, şehre önemli yatırımlar yapılacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Selami Gülay, EXPO 2016 Antalya Ajansı çalışmalarının devam ettiğini, 23 Ağustos'ta drenaj, sedde, sedde üstü yol ve Expo Gölü'nün temelinin atılacağını söyledi. Bu çalışmaları kısa sürede bitirmek istediklerini belirten Gülay, yıl sonunda alana ağaç dikmeye başlayacaklarını ifade etti.

EXPO 2016 Antalya'nın turizm açısından önemine değinen Genel Sekreter Gülay, “EXPO 2016 Antalya'ya yaklaşık 8 milyon ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden turist, EXPO 2016 Antalya için tatillerini ülkemizde geçirecek. Ayrıca, Expo sonrasında alan ve dünya bahçeleri korunacağı için turizme önemli bir cazibe merkezi olarak uzun yıllar hizmet verecek" dedi.

Genel Sekreter Gülay, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı'ya ziyaret anısına ipek böceği kozasından yapılmış EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği 'şakayık' ve EXPO 2016 Antalya flaması hediye etti. Bakan Yardımcısı Arıcı, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterlik Hizmet Binası'nı gezerek, çalışanlarla da sohbet etti. 

Son Güncelleme: 12.08.2013 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.