Antalyalı gazeteciler Nürnberg'te

NÜRNBERG'te bulunan Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Erdal Çeç, Almanya'da yaşayan Türk işadamlarının Alman ekonomisine milyarlarca euro katkı sağladığını belirterek, "Almanya'da birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:08
Antalyalı gazeteciler Nürnberg'te
Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü arasında 14 yıldır sürdürülen 'kardeş şehir' etkinlikleri kapsamında Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'e gitti. Çeşitli incelemelerde bulunan gazeteciler, merkezi Nürnberg'de bulunan TİAD'ı ziyaret etti. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni burada yaptığı konuşmada, Almanya'da yaşayan, çalışan vatandaşları ve Türk işadamlarını çok önemsediklerini, zaman zaman iki ülke arasında bozulan politik gelişmeleri çözmek için Nürnbergli gazetecilerle çalıştıklarını ifade etti. Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Sigi Zelnhefer de yıllardır Türk- Alman dostluğunun geliştirilmesine yardımcı olduklarını, son dönemde iki ülke arasında bozulan ilişkilerin düzeltilmesi konusunda da katkı koyabileceklerini belirterek, "Alman- Türk dostluğunu daha iyi yansıtabiliriz" dedi. 



TİAD Başkanı Erdal Çeç ise derneğin 25 yıl önce kurulduğunu belirterek, üyeleri arasında süpermarket sahibi, doktor ve avukatlar da olmak üzere 90'a yakın işveren bulunduğunu söyledi. Almanya'da yaşayan Türklerin iki vatanı bulunduğunu belirten Çeç, şunları söyledi: "İki vatanımızda da birlik ve beraberlik içinde yaşamanın peşindeyiz. Türk- Alman ilişkilerinde son zamandaki sıkıntılar diplomasiyle çözümlenmeli. Bizler siyaset üstü bir derneğiz. Bazen her şeye gücümüz yetmeyebiliyor. Bir platform kurmak için çalışmalar yapılmalı. Almanya'da yaşayan Türk işadamları Alman ekonomisine milyarlarca euro katkı sağlıyor. Almanya'da birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye'deki gelişmeler ile Türk- Alman ilişkilerindeki olumsuz havanın etkilerini de görebiliyoruz. Bu sıkıntılar diplomasi ile çözümlenir" diye konuştu.

Gazeteciler, hafta sonu Nürnberg Belediyesi tarafından 17 yıldır düzenlenen, kent ekonomisine büyük katkı sağlayan sadece eğlence amaçlı yapılan ve eğlence ile tarihi kale ile belediye meydanında yapılan ışık gösterilerinin sergilendiği 100 bin kişinin katıldığı Blaue Nacht 'Mavi Gece' şenliklerini de izledi. Antalyalı Gazeteciler, 13 Mayıs tarihine kadar Nürnberg de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacak. 

Son Güncelleme: 08.05.2017 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.