Antalya'dan zafer mesajları

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajlarda, 'birlik' vurgusuna dikkat çekildi.

29 Ağustos 2013 Perşembe 16:27
Antalya'dan zafer mesajları
Vali Sebahattin Öztürk başta olmak üzere, siyasiler ve STK temsilcilerinin mesajları şöyle:

Vali Sebahattin Öztürk: "Yüce Türk Milleti'nin verdiği onur mücadelesinin sonunda, zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümünü milletçe kenetlenerek kutluyoruz. Bu anlamlı zaferin 91'inci yıldönümünde, Büyük Önderimiz ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarıyla, vatanı ve bayrağı uğruna severek canlarını veren tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla anarak, Allah'dan rahmet diliyorum. Tüm Antalya halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın: "30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin dünya tarihine geçen şanlı özgürlük ve bağımsızlık zaferidir. Ülkesi işgal altındaki bir ulusun, inandığı liderinin öncülüğüyle bağımsızlığına kavuşmasıdır. Ulus olarak ortak hedefimiz Mustafa Kemal'in devrimlerine, ilkelerine, inancına, sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Bu hedefte Ulu Önderin ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak, bizlere güç verecektir."

Demokrat Parti İl Başkanı Hasbi Ünal: "30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kahraman Türk Ordusu'na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun."

Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın: "Yüce milletimizin tarihte emsali olmayan bir var olma mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nı sona erdiren 30 Ağustos Zaferimizin 91. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Yüce milletimiz, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan ve düşmanın İzmir'den denize dökülmesiyle sona eren süreçte; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, aziz milletimizin nice fedakarlıklarla verdiği bağımsızlık mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı 30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır."

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır: "Türk Milletinin nice fedakârlıklarla verdiği İstiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur."

Son Güncelleme: 29.08.2013 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.