Antalya'da 'GEZİ' gözaltıları protestosu

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, 'Gezi Parkı' protestolarında gözaltına alınanların serbest bırakılması için yürüyüş yaptı.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 10:00
Antalya'da 'GEZİ' gözaltıları protestosu
Yaklaşık 50 kişilik grup, Gezi Parkı protestoları nedeniyle yapılan gözaltı ve tutuklamalara tepki göstermek için Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya geldi. Döviz taşıyan ve 'Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar, halkın direnişini durduramayacaktır' yazılı pankart açan grup, slogan atarak, Cumhuriyet Meydanı'nda yürüdü. Burada grup adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar basın açıklaması yaptı.

Aybar, Gezi Parkı protestolarında gözaltına alınan ve tutuklananların hemen serbest bırakılması gerektiğini kaydetti. Demokratik kitle örgütü üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltlıların hukuksuzluğun tescili olduğunu savunan Aybar, “Bizler, Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük mücadelesinin en köklü emek ve demokrasi güçleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulması gerektiği kanısındayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri meydandan dağıldı. 

Son Güncelleme: 07.08.2013 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.