Antalya'da FETÖ bilançosu: 1080 kişi

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı, tutuklama ve görevden uzaklaştırılan sayısı toplamı 1080'e çıktı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 51 kişi tutuklandı.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 18:21
Antalya'da FETÖ bilançosu: 1080 kişi
15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerine yönelik yürütülen operasyonlarda Antalya'da görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 1080'e ulaştı. İlk günden itibaren 1036 kamu görevlisi ve 44 sivil olmak üzere de toplam 1080 kişiye gözaltı ve kamu görevinden açığa alma işlemi uygulandı.

VALİ YARDIMCISI GÖZALTINDA
İçişleri Bakanlığı'nda ise Antalya Vali Yardımcısı Bilal Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Bu isimlerden Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan'ın gözaltı süreci devam ediyor. Alanya Kaymakamı iken Kayseri Vali Yardımcılığı'na atanan Erhan Özdemir ise firari olarak gözüküyor.

36 ASKERE SORUŞTURMA VAR
Antalya Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlarda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde toplam 123 personel görevinden uzaklaştırıldı ve 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli aralarında Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz'ün de bulunduğu toplam 36 askere yönelik işlem yürütülüyor.

13 HAKİM VE SAVCI FİRARDA
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli toplam 69 hakim ve savcı hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 45'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 hakim ve savcı denetimli olarak serbest bırakılırken, 2'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 2 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 13 hakim ve savcı ise firarda ve yakalanması için çalışılıyor.

EN YÜKSEK SAYI MİLLİ EĞİTİM'DE
Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce büyük çoğunluğu öğretmen olmak üzere toplam 734 personel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldı. Sivil olarak ise bu kapsamda gözaltına alınan 44 kişiden 1'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı, diğerlerinin ise gözaltı işlemi sürüyor.

DİĞER KAMU KURUMLARI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çok sayıda açığa alma işlemi gerçekleştirildi. İl Müftülüğü'nde 18, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde 1, Defterdarlık'ta 3, Tapu ve Kadastro'da 4, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 17, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 3, Sağlık Müdürlüğü'nde 2, Alanya Liman Başkanlığı'nda 1, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde 3 ve SGK'da 19 kişi kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

MECLİS ÜYESİ GÖZALTINDA
Antalya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHP'li Sıtkı Soydal ve oğlu Onur Soydal gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunduğu iddia edilen Sıtkı Soydal ve oğlu Onur Soydal, darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı verilmesinin ardından polise teslim oldu. Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen baba- oğul, Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.

DERNEK AÇIKLAMASINDA
Kepez Belediyesi, 2008 yılında Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (HAMLEDER) kiraladığı 4 öğrenci eğitim merkezini 2014 yılında geri istedi. Bunun üzerine, 2019'a kadar sözleşmeleri olduğunu savunan dernek yönetimi ve veliler, belediye önünde eylem yaptı. Belediye önünde basın açıklamasında bulunan HAMLEDER Başkan Yardımcısı Ali Dil'i o tarihte belediye meclis üyesi olan Sıtkı Soydal yalnız bırakmadı. Soydal'ın 30 Mart 2014'teki son yerel seçimlerde cemaatin kontenjanından CHP listesine girdiği iddia edilmişti.

GAZETECİLER GÖZALTINDA
Polis, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nda (CİHAN) muhabir olarak çalışırken, kayyum atanmasından sonra işten çıkartılan muhabirler Kenan Baş ve Özkan Mayda'yı da gözaltına alındı. İki gazeteci sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Baş ve Mayda'nın evlerinde arama yapıldı. Polis, hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Antalya eski Temsilcisi Tuncer Çetinkaya'yı da yakalamak için çalışma başlattı.

19 GAZETECİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ'nün basın ayağına yönelik operasyon düzenlediğini belirtti. Antalya'daki 19 gazeteci hakkında yakalama kararı bulunduğunu açıklayan Vali Karaloğlu, "Gazeteci Olgun Matur'un da aralarında bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldık. Kentteki 19 gazeteci hakkında yakalama kararı var. FETÖ'ye destek veren gazete, haber siteleri, dergileri incelemeye aldık" dedi. Vali Karaloğlu, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinin Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yapan Tuncer Çetinkaya'nın da firari olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 23.07.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.