Antalya ilçelerinde 30 Ağustos coşkusu

Antalya ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos 2013 Cuma 14:31
Antalya ilçelerinde 30 Ağustos coşkusu
Antalya'nın Finike, Gazipaşa, Korkuteli, Kumluca, Serik, Kaş, Manavgat, İbradı, Demre, Kemer, Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.


Finike'de Zafer Bayramı törenle kutlandı

FİNİKE'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 91'inci yıldönümü törenle kutlandı. Yunuslu Park'ta gerçekleştirilen törene, Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Vekili İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Jandarma Başçavuş Nihat Karcı günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Törende ayrıca, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören daha sonra ilçe merkezindeki festival alanında İlçe Kaymakamı Yakuta'nın tebrikleri kabul etmesi ve kokteyl ile devam etti.


Zafer Bayramı Gazipaşa'da kutlandı

ZAFER Bayramı'nın 91'inci yıldönümü Gazipaşa'da törenle kutlandı. Saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlamalar Kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'daki törene Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Hati, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kara, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütü başkanları başta olmak üzere mülki, askeri, adli, siyasi erkan katıldı.


Korkuteli'nde zafer coşkusu

KORKUTELİ'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı ve Askerlik şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı İnan Toptimur, askeri erkân, mülki ve daire amirleri, sivil toplum örgütleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerinin şiirler okuduğu tören, Kaymakam Erkan Karhan'ın tebrikleri kabulüyle sona erdi.


Kumluca'da kortejli kutlama

ZAFER Bayramı'nın 91'inci yıldönümü Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ramazan Kızılkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kumluca Belediyesi Kültür Parkı'nda düzenlenen etkiliğe geçildi. Vali Yardımcısı Yüksel, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ramazan Kızılkaya halkın bayramını kutladı. Kumluca Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösteriler sunduğu tören kortej geçişiyle sona erdi.


Serik'te 30 Ağustos coşkusu

SERİK'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı. Törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkan Vekili Halil Uygun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Jandarma Üsteğmen Ömer Kınık'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Tören, Kaymakam Rüstemoğlu'nun tebrikleri kabulüyle sona erdi.


Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

KAŞ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü, törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Kaymakamı Selami Kapankaya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Eren, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Yüzbaşı Murat Aydın, "Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan zafer, işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu kahramanlık destanıdır" dedi. Meydaki törenin ardından Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın tebrikleri kabul etti.


Manavgat'ta resmi tören ve CHP'den yürüyüş

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resmi tören ve ayrıca bir yürüyüş düzenlendi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı J. Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Ataman Es yaptı. 30 Ağustos'taki zaferin, yokluk ve yoksulluk içinde kazanıldığını anımsatan Es, "Bundan dolayı 30 Ağustos çok önemli. Tük Milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde genç Türkiye'yi kurdu" dedi.

Üsteğmen Es, "Türk milletinin bağrından çıkan Türk ordusu, kendisinden hem sayıca hem de silahça çok üstün bir orduyu yenerek destan yazmıştır" diye konuştu. Konuşmanın ardından Kaymakam Bulgurlu, beraberinde Garnizon Komutanı Alkaya, Belediye Başkanı Sözen'le törene katılanların bayramını kutladı. Tören, kaymakamlıkta yapılan tebriklerin kabulüyle sona erdi.

CHP'DEN YÜRÜYÜŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı Manavgat'ta, resmi kutlamanın ardından CHP İlçe Örgütü tarafından da ayrıca kutlandı. CHP'liler, parti binası önünde toplanarak, büyük bir Türk bayrağı ve çelenk ile birlikte Cumhuriyet alanına yürüdüler. Yürüyüşe partililerin yanı sıra Manavgat Belediye Başkanı Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer de katıldı. CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ün, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öztürk'ün günün anlamıyla ilgili konuşmasının ardından program sona erdi.


İbradı'da Zafer Bayramı kutlaması

ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçe merkezinde düzenlenen törene İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Ormana Belde Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, İbradı Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Başçavuş Veli Dipli'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Törende İbradı Jandarma Komutanlığı adına bir konuşma yapan Uzman Çavuş Ali Duran, şehitleri rahmetle andığı konuşmasında şunları söyledi:

"26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin büyük bir başarı ile sonuçlanmasının ardından kutlanan Zafer Bayramı, bu milletin tek yürek, tek bilek olduğunda neler yapabileceğini tüm cihana göstermiştir. Türkiye karşısında düşmanca tavır alanlar, ülkenin birliğini kardeşliğini ve barışını tehdit etme niyetini taşıyanlar, nasıl bir millet karşısında olduklarını çok iyi görmeleri gerekir".

İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, törenin ardından protokol mensuplarını makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.


Demre'de kutlama ve resepsiyon

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'nın 91. Yıldönümü, Antalya'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet alanında yapılan törenlere, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Oğuz Giray Gökçebay, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Zühra Doğan, MHP İlçe Başkanı Alim Atabey, daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Karaman, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Kılıç, Belediye Başkanı Topçu'nun Atatürk Anıtı'na çelenkleri koymalarıyla başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gökalev yaptı. Gökalev, şunları söyledi: "30 Ağustos, sadece bir tarih değildir. Türk ulusunun zafer günüdür. 30 Ağustos, zaferden kurtuluşa, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yoldur. Yoktan, yoksulluktan yaratılan düzenli şanlı Türk ordusunun zaferidir. Başkomutan Mustafa Kemal'in, Türk ordusunun yenilmezliğinin onaylandığı gündür. Bugün birlik, dayanışma ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma günüdür. Kutlu olsun."

Tören biterken CHP Demre İlçe Örgütü ve MHP Demre İlçe Örgütü, tören anında konulmasına izin vermedikleri çelenklerini Atatürk Anıtı'na koydular. Tören sonunda, katılımcılara Belediye Çay Bahçesi'nde bir resepsiyon verildi.


Kemer'de Zafer Bayramı kutlandı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü kutlamaları yapıldı. Tören, saat 09.00'da belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakam Bayramali Köse, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yasin Berçil ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül çelenk koydu.

Törenin sunuculuğunu Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hüsnü Salih Yurdanur yaparken, İstiklal Marşı'nın yönetimini ise Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulu Müzik Öğretmeni Zennure Kocadağ Aydın üstlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene Kaymakam Köse, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Berçil, Kemer Belediye Başkanı Gül, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, Baro Temsilcisi Av. Ramazan Beyrek, daire müdürleri, emniyet ve askeri personel katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üsteğmen Mitat Çakar yaptı. Çakar, 30 Ağustos'un sade bir tarih olamayacağını vurguladı. Törenin ardından Kaymakam Köse, makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakam Köse ve beraberindeki protokol heyeti, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret etti.


Alanya'da tören ve yürüyüş

ALANYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Büyük taarruzun 91'inci yıldönümü kutlamaları Alanya'da saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güllü, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Özdemir, Belediye Başkan Vekili Dere ve Garnizon Komutanı Personel Yarbay Arseven'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Sahil Güvenlik Üsteğmen Hüseyin Hesapçıoğlu yaptı. Törenin ardından Kaymakam Özdemir, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güllü, Alanya Kaymakamlığı'nda tebrikleri kabul etti.

AKŞAM YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Alanya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları bugün saat 19.30'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi'nin organize edeceği 'Zafer Yürüyüşü' ile devam edecek.


Gündoğmuş'ta kutlamalar

GÜNDOĞMUŞ'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. Sabah 09.00'da Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'nin çelenkleri konuldu.

Kutlamalara Kaymakam Selami Korkutata, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Emniyet Amiri Cemal Özbek ile daire amirleri katıldı. Cumhuriyet alanında yapılan törenden sonra Kaymakam Korkutata, kutlamaları kaymakamlık binasında kabul etti.

Son Güncelleme: 30.08.2013 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.