Aksu Meclisi toplanamadı

İçlerinde yedek ve asil divan üyelerinin de yer aldığı 8 AK Partili Meclis üyesi borçlanma yetkisine koydukları tepkiden dolayı Aksu Belediyesi’nin Mart ayı meclis oturumuna katılmadı. Divanın oluşmamasından dolayı oturum açılamadı. Başkan Şahin, oturumu bir gün sonraya erteledi.

01 Mart 2018 Perşembe 13:05
Aksu Meclisi toplanamadı

Aksu Belediye Meclisi’nde bir ilk yaşandı. İdare Mahkemesi’nin itiraz yolunu kapatarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği asfalt ihalesinden doğan hak edişlerin ödenmesi ve yine tartışmaların odağında olan Kültür Merkezi’nin yapılması için talep edilen borçlanma yetkisinin ele alınacağı oturuma 8 AK Partili üye katılmadı.  Bundan kaynaklı meclis divanının oluşmaması, oturumun açılamamasına neden oldu.  Başkan Halil Şahin, oturumu bir gün sonraya erteledi.

Aksu Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu birçok tartışmaları beraberinde getirirken, AK Partili bazı meclis üyelerinin belediye yönetimine karşı tepkilerini gözler önüne serdi. Aksu Belediyesi’nce gerçekleştirilen ve yolsuzluk iddialarının konuşulduğu aynı zamanda bir üst mahkemeye itiraz yolunu kapatarak Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını verdiği, asfalt ihalesinden doğan hak edişlerin ödenmesi ile yine tartışmaların odağında olan Kültür Merkezi’nin yapılması için istenen borçlanma yetkisinin ele alındığı Aksu Belediye Meclisi, divanın oluşamamasından dolayı açılamadı. Ayrıca borçlanmalara tepki koyan 8 AK Partili Meclis üyesi de oturuma katılmadı.

Aksu tarihinde bir olarak görülen bu olay siyasi kulislerde deprem etkisi yarattı. İçlerinde divan üyelerinin de bulunduğu 8 AK Partili meclis üyesinin gerçekleşecek olan oturuma katılmaması, belediye içerisinde hareketli dakikaların yaşamasına neden oldu. Öncesi katılmayan meclis üyelerini ikna etmek için başlatılan telefon trafiği sonrası ise bürokratlar ile Başkan Halil Şahin arasında yaşanan kulis diyalogları objektiflere yansıdı. Çözüm bulunamayınca, Başkan Halil Şahin meclis divanının oluşmamasından dolayı oturumu bir gün sonraya ertelediği açıkladı. Merak edilen ise bir gün sonraki ortaya çıkacak tablonun ne olacağı.

Gelimeler bu şekilde yaşanırken, CHP’nin Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kumbul, sosyal medya sayfasında, tepki koyan AK Partili meclis üyelerine teşekkür paylaşımın da bulundu. İşte Kumbul’un paylaşımı:

 Bugün Aksu da olağan meclis toplantısı; katılımın azlığı ve divanın oluşmamasından dolayı 3 gün içinde yapılması şartıyla ertelendi.

Sebep olarak;Aksu belediyesinin borçlanma limitlerini aşarak meclisten borçlanma yetkisi istemesidir.

1) Asfalt ihalesi, önce bir firmaya verilip daha sonra iptal edilerek başka bir firmaya verilmesi ve kaynakların olmayışından dolayı 15 Milyon tl+KDV borçlanma yetkisi istemesi..

2) Kültür Sarayı yapımı için kendi kaynaklarının yetersizliğinden dolayı 18 Milyon TL (10 yıl geri ödemeli olarak 48 Milyon TL ye tekabül etmesi)borç yetkisi istemesi ve bu borçların ileriki yıllarda ödenemeyeceğinden dolayı, duyarlı meclis üyesi arkadaşlar olağan meclis e katılmamıştır...

Gelecekte doğacak yavrularımızın borçlu olmaması için bu borçlanmaya Hayır diyen Meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum...

Antalya ve Aksu kamuoyuna duyurulur...Saygılarımla...

Son Güncelleme: 01.03.2018 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.