​​​​​​​Aksayan yeri kesmesini biliriz

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’den çok ince mesajlar. Dava adamlığının sadece 2019 belediye seçimlerini düşünmek olmadığının altını çizen Şahin, “Millete hizmet sevdamızı kimse bitiremez, aksayan yer varsa, o aksayan yeri kesip atmasını da biliriz” dedi.

02 Ocak 2018 Salı 10:19
​​​​​​​Aksayan yeri kesmesini biliriz

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Şahin, İlçe binasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır’ı da yanına alarak düzenlediği basın toplantısında, 2017 yılının değerlendirmesini yaptı. AK Parti İktidarının Aksu’da yaptığı çalışmaları anlatan Şahin bir taraftan da  ince mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Şahin, “Aksayan yerleri kesip atmasını biliriz” dedi

Herkes üzerine düşeni yapmalı

AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin,  AK Parti İktidarının 2017 yılı içerisinde Aksu’ya çok ciddi yatırımlar yaptığının altını çizerek,  “AK Parti olmasaydı, Aksu İlçe olmayacaktı” diye konuştu. AK Parti iktidarının Aksu’da çok şeyler değiştirdiğini ifade eden Şahin, “ Bu hizmet sevdamızı kimse bitiremez. Savsaklamaya vaktimiz yok. Çok işimiz var. Herkes üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu.

Hükümetimizden büyük yatırımlar

Merkezi hükümetin en büyük yatırımlarından birinin EKPO 2016  projesi olduğuna değinen AK Partili Başkan Şahin,  “Bu ciddi bir projeydi.  Ancak, 15 Temmuz darbe girişimiyle, projenin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesi anlamında çok ciddi talihsizlik yaşadık. Ama tüm bunlara rağmen çok ciddi çalışmalar yapıldı. 10’a yakın yerleşim alanı sel baskınından kurtuldu.  O yerlerle ilgili planlamalar yapıldı. O yerlerde nitelikli tarım yapılacak. Yine EXPO’yla bağlantılı hiç hayal edemeyeceğimiz, bir tramway yatırımı ilçemize geldi. Aksu ile Antalya’yı birbirine bağladı. Bu bir seçim vaadi değildi. Bununla birlikte üst geçitler yapıldı. Gönül isterdi ki, bu geçitler yerin altında olsaydı, ama teknik şartlar buna izin vermedi” şeklinde konuştu.

Hükümet konağı ve hastane eş zamanlı

Hükümet konağıyla ilgili önemli yol kat ettiklerine de değinen Şahin, “Bununla ilgili Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılmayan bir ilki gerçekleştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan bir araziyi tahsis ettirerek, hükümet konağı yapılması için gerekli planları yapıldı. Hükümet konağımız bilindiği gibi, merkezi hükümetimiz yapacak, bununla ilgili gerekli ödenekler ayırtıldı. Bir aksilik olmaması halinde 2018 yılının başlarında ilk kazma vurulacak” dedi. Kentin en büyük sorunlarından biri olan hastane sorununda çözüm noktasına geldiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, “Burayla ilgilide gerekli tahsisler yapıldı. 200 dönüm alanı hastane alanı olarak planladık. Gerekli etüt çalışmaları yapıldı. Arazi Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi.  Hükümet konağıyla eş zamanlı temeli atılacak. Hastanemizi de Sağlık Bakanlığı yapacak” diye konuştu.  

Aksu yollar ağı olacak

Şahin;  “Aksu’muzun gelişimine büyük katkı koyacak çalışmalardan bir tanesi de Kuzey Çevre Yolu Projesi. Bu yolun geçeceği güzergâhta kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. O bölgede yaşayan vatandaşlara bürokratlar tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Yol çalışmaları Topallı mevki sine kadar gelindi. Diğer kalan kısım ise önümüzdeki senenin sonuna kadar Allah’ın izniyle bitirilmiş olacak.  Hükümetimizin Aksu için Otoban çalışması da mevcut. Aksu yollar ağının içerisin de kalan bir yerleşim alanı olacak.  Merkezi hükümetin Aksu için düşündüğü önemli projelerinden biri de Hızlı Tren Projesi. Çok ciddi bir maliyeti olan bu projenin güzergahı Aksu’muz dan geçecek. Depolama Garı Soğucaksu’da olacak. Çeşitli illerden hızlı trenle gelen vatandaşlar, Aksu’ya uğramadan geçmeyecek, buda Aksu ekonomisine büyük katlı sağlayacak ve aynı zamanda bu çalışmayla Aksu’nun çevresi değişecek” diye konuştu” dedi.

Şahin daha sonra şunları ifade etti.    

“Hükümetimizin Aksu’nun mülkiyet sorunlarının çözümüyle ilgili çok ciddi çalışmaları oldu. Bunun canlı örneği Atatürk Mahallesi. İlk defa bir mahalle esas alınarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir yasa çıktı. Bizler bu işin takipçisi olmasaydık bu yasa çıkmazdı. Yine yılların sorunu olan bir Çalkaya sorunu mevcut. Yaklaşık olarak 10 bin dönümlük bir alandan bahsediyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Aksu Belediyesiyle bir protokol imzaladı. Hazinenin 600 milyon TL Aksu Belediyesi’nden bir alacağı mevcut. Bu protokolle hem Aksu Belediyesi borçtan kurtulmuş olacak, hem de bölgenin mülkiyet sorunu çözülmüş olacak. Gerekli planlamalar Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Bakanlar kurulunun onayına sunulacak. Bu bile başlı başına bir hizmet. Bu çalışma sonucunda Üniversiteden tutunda çok çeşitli aktivite alanlarının bulunduğu bir kent oluşacak”

Son Güncelleme: 03.01.2018 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.