AKP'li Samani: '41'i Geçeceğiz'

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Partili belediye ile Aksu’nun kaderinin değişeceğinin altını çizerek, “hizmetler lafta kalmayacak. Şimdiden 41 projeyi geçecek gibi gözüküyor” dedi.

10 Eylül 2014 Çarşamba 11:52
AKP'li Samani: '41'i Geçeceğiz'
Bölgemizin Milletvekili olan Hüseyin Samani, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Kelleci ile beraber Aksu Gazetesini ziyaret ettiler. Merkezi hükümetin Aksu’ya verdiği önemin altını çizen Milletvekili Samani, Aksu’nun AK Partili bir belediye tarafından yönetilmesinin Aksu adına bir kazanç olduğuna dikkat çekti.
AK Partili Vekil Samani, “Aksu belediyesinin kırk bir projesi var, biz kırk bir kere maşallah demiştik. Biz inanıyoruz şu anda bunların 20 kadarına el atılmış durumda, daha beş altı ay içerisinde, bu dönem kırk biri geçecek gibi görünüyor. Lafta kalmayacak bu projeler, mahcup olmayacağız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Geçmiş dönemdeki yönetimi de eleştirmeyi ihmal etmeyen Samani, bizimle çalışmama noktasında direnç gösterdiği için, Aksu’nun 5 yılı kayboldu” dedi.


İşte ziyaretten öne çıkan detaylar

Ve ilk olarak Aksuyu sizinle enine boyuna değerlendirmek istiyoruz. Aksu serüveni size göre nasıl başladı?

Buradaki serüven Aksu adında yeni bir ilçe kurulmasıyla başladı. Bakanlık bürokratları tarafından Aksu’nun ilçe olması çok uygun görülmese de bizler bu konuyu çok iyi anlattığımız için, Aksu ilçe olma şansını yakaladı. Diğer ilçelerde alınan hizmetlerin tamamının bu ilçe de olmasını ifade ettik. Dönemin milletvekilleri, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahinle birlikte bakanlıkta yapılan toplantının neticesinde, ben grup sözcüsü olarak bunları ifade etmiştim o zaman Halil başkan ilçe başkanımızdı bunun neticesinde bir ilçe kuruldu.

Aksu’nun diğer avantajlarına değinmek isterseniz nasıl bir tablo çıkar karşımıza?

Aksu, tarımın merkezi halinde, turizme baktığımız zaman en önemli yatak kapasitesi, Aksu-Kundu tarafında ve uluslararası bir Expo’nun burada var olması hem buradaki tarım potansiyelinin dünyaya tanıtılması hem de turizm açısından dikkat çekmek için önemli. Burada sekiz yüz milyon kişinin, yüzlerce televizyon kanalının yayın yapacak olması ve bu Expo’dan sonra burada önemli yatırımlar bırakacak olması en büyük yatırımlardan biridir. Dünyanın en büyük doğal parkının Aksu’da yapılacak olması ve bununda bundan sonraki süreçte devam edecek olması bu bölgenin değerini kat kat daha arttırıyor.

Tabi bunların yanında yeni bir tesis uygulaması yapıldı, büyükşehir belediye başkanımızın önemli destekleriyle, raylı sistemin meydandan, Expo alanına kadar gitmesi, böylelikle Expo’daki hareketliliği Antalya’nın merkezine taşımak ve trafiğe girmeden insanların raylı sistemle, kolay ve hızlı bir biçimde Antalya merkeze gitmesini sağlamak.

Aksu Belediyesini AK Parti’nin alması hangi sorunları çözecek öncelikle?

Aksu belediyesini almamızdan hemen sonra, Aksu’nun en büyük sorunu hastane sorununun çözülecek olması. Hızlı bir şekilde hastane ile ilgili planlamaya el atıldı ve Aksu belediye meclisinden bu plan geçti. Bu süreci hem belediye hem de sağlık bakanlığı yürütüyor. Önceki dönemde de alternatif hastane yerleri ortaya koymuştuk ama planlaması ile ilgili belediyeden bir karşılık göremediğimiz için maalesef bir adım atamadık.

Semt polikliniğimiz, 2 aya kadar hizmete girecek. Bu konuyu da bizzat ben ve genel sekreterimiz, sağlık il müdürümüz, araştırma hastanesi yöneticimiz, Aksu belediye başkanımızla birlikte takip ediyoruz.

Geçmiş dönem belediyesi bizimle çalışma noktasında direnç gösterdiği için, bugüne kadar önemli adımlar atılamamıştı ama bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde bu adımlar atılıyor.

Kırsal alanlara yapılacak çalışmalar hakkında kısa bilgi alabilir miyiz?

Büyükşehir belediyemiz, gelecek dönem için yüz milyon lira gibi bir kaynak ayırdı, kırsal alanlar için. Geçen yıl, il özel idaresinin CHP ve MHP’ li meclis üyeleri tarafından yönetilen il özel idaresinin asfaltlama için ayırdığı ödenek sadece 6 milyon liraydı. Altı milyon lira ile komple Antalya’nın bütün köylerine, bütün mahallelerine, asfalt yapmaya çalıştılar dolayısıyla yapamadılar.

Geçen dönem ben hatırlıyorum; Akaydın’a soruyordu vatandaş, “sayın hocam beni sinek ısırıyor diyorlardı, Akaydın hocada ne yapayım beni de ısırıyorlar” diyordu. Yani çok rahat cevaplar veriyordu. Şimdi böyle bir yapı yok. Halka soran bir yapı var.

Aksu Belediyesi Kırk bir Proje ile yola çıktı bu projeler tamamlanabilecek mi?

Aksu belediyesinin kırk bir projesi var, biz kırk bir kere maşallah demiştik. Biz inanıyoruz şu anda bunların 20 kadarına el atılmış durumda, daha beş altı ay içerisinde, bu dönem kırk biri geçecek gibi görüyoruz. Lafta kalmayacak bu projeler, mahcup olmayacağız diye düşünüyoruz.

Bölgenin milletvekili olarak bu 41 projeye ilaveten bir öneriniz var mı?

41 projenin içerisinde her şey var ve bu 41 proje kendiliğinden oluşmadı, arkadaşlarımız bunu oluştururken bir araya geldiler, talepleri aldılar, onun neticesinde 41 proje oluştu. Şu anda bu 41 projeyi gerçekleşmesi en büyük hayalimiz.

Emniyet binasını merak ediyoruz, binayla ilgili nasıl bir gelişme olacak mı?

Önceki dönem belediye başkanı, sanki hep ben yaptım oldu, bitti dedi. Bir ilçenin, yatırımları iyi saptanmalı, öncelikleri iyi belirlenmeli ama vatandaş desteğiyle olsun ama destekleyici bulun, nasıl yaparsanız yapın, önceliklere bakılmalı. Gerçekten Aksu’da öncelik Emniyet binası mı? İyi etüt edilmeliydi. Bina yapılırken doğru hesaplar yapılmalıydı ve belediyenin birinci asli görevi değildir emniyet binası yapmak.

Ayrıca, bir belediyenin asli görevi okul yapmak değil. Okul yapmaya vesile olmaktır.

Bir tane kapalı pazarı, bir tane kültür merkezi yapılmazken, kalkıp ta bunlarla uğraşırsanız, kendi asli vazifelerinizi unutursunuz.

Expo 2016 önemli bir proje, önemli bir proje olduğundan dolayı ilçeye, önemli bir katkı sağlayacağı söyleniyor, kimisi de bu işin olamayacağını ifade ediyor. Bu konuda siz ne söylemek istersiniz?

Expo bir ülkenin kendi kendine çalıp oynayacağı bir oyun değil. Expo uluslararası bir projedir. Expo’nun iznini alırken de onayını alırken de uluslararası bir organizasyonun onayını alıyorsunuz. Bizde bunun alt yapısını yapmaya çalışıyoruz. Bunun için raylı sistem yapılıyor.

Son Güncelleme: 10.09.2014 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.