Akdeniz bayrama hazır

Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki illerde vatandaşların rahat ve huzurlu şekilde Ramazan Bayramı geçirmesi için hazırlıklar tamamlandı.

06 Ağustos 2013 Salı 09:59
Akdeniz bayrama hazır
Antalya'da yaşayan vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güvenlik içerisinde geçirmesi için alınması gereken önlemler, Vali Sebahattin Öztürk imzasıyla yayımlandı. Buna göre, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı 7 Ağustos Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacak ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 12 Ağustos Pazartesi gününe kadar aralıksız sürdürecek.

HALKA AÇIK YERLER DENETLENECEK
Havaalanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecek. Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıkları özellikle alışveriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak zabıta ekipleri marifetiyle denetleyecek. Belediyeler itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirerek nöbetçi memurluklarını sürekli açık tutacak.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR BEKLEYECEK
Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerce önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ile teçhizatlar bayram süresince hizmete hazır hale getirilecek.

TRAFİK PERSONELİNE İZİN YOK
Ramazan Bayramı boyunca şehir içi ve bölge trafik sorumluluk alanlarında yoğunluğun önemli oranda artış göstereceği göz önüne alınarak, bayram tatili süresince alınacak trafik tedbirleri de belirlendi. Buna göre, şehir içi ve bölge trafik birimlerinin büro hizmetlerinde görevli personelden takviye yapılarak, karayolu güzergahlarında ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacak. Trafik personeline bayram tatili boyunca zorunlu haller hariç izin verilmeyecek ve hiçbir şekilde başka işlerde görevlendirilmeyecek.

OTOBÜSLER KONTROL EDİLECEK
Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takoğraf, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetkileri (korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları) gibi belgeleri kontrol edilerek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.

DENETİMLERE AĞIRLIK VERİLECEK
Hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Özellikle hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde radarlı hız tespiti yapılacak ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 116. maddesine istinaden ihlalde bulunan araçlara 'çevirme ekibi bulundurulmaksızın tescil plakasına göre cezai işlem' uygulanacak.

YORGUN SÜRÜCÜ DİNLENDİRİLECEK
Gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgan araç kullandığı ile uzak yerden geldiği tespit edilen sürücüler denetim noktalarında uyarılarak, gerektiği durumlarda sürücülerin bölge trafik kuruluşlarında dinlenmelerine müsaade edilecek. Arefe ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun olarak ziyarette bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında trafik düzenini sağlamaya yönelik gerekli tedbirler alınacak.

BELEDİYE ARAÇLARI ÜCRETSİZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Zabıta, İtfaiye, ASAT başta olmak üzere birçok birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Antray ile nostaljik tramvay bayramın 3 günü vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda çalışan personel bayram süresince görevli olacak ve özellikle bayram öncesi açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini yoğunlaştıracak.

EKİPLER HAZIR BEKLEYECEK
Arefe gününden itibaren bayram süresince Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında halkın rahat ziyaret edebilmesi için gerekli önlemler alınacak. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. İtfaiye Daire Başkanlığı ise 11 ayrı grup, 265 personelle 24 saat görev başında olacak. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi hazır bekleyecek. 

Son Güncelleme: 06.08.2013 11:26
Anahtar Kelimeler:
AkdenizBayram
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.