Akaydın'dan 'AHLAKSIZ KAMP' tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, dinci bir gazete tarafından 'ahlaksız' diye itham edilen belediyenin gençlik kampı ziyaretinde, “Bunu bu şekilde değerlendirmek ve yorumlamak, ancak ülkeyi karanlık, hurafelerle, yobazlıkla yönetilmek istenen noktalara çekmek isteyen zihniyetin ürünüdür" dedi.

01 Ağustos 2013 Perşembe 13:57
Akaydın'dan 'AHLAKSIZ KAMP' tepkisi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Genel Sekreter Mehmet Aktekin, bir gazetede 'CHP'li Belediyeden Ahlaksız Kamp' başlığıyla yayımlanan ve yaşları 10 ila 15 arasında değişen kızların mayolu fotoğraflarının buzlandığı haberine konu olan gençlik kampını ziyaret etti.

Lara Sahili'nde oluşturulan kampta gençlerin kahvaltısına konuk olan Başkan Akaydın, “Burada son derece uygar, çağdaş, insanca bir ortam var. Maalesef bir basın organı tarafından buradaki bu beraberlik ve güzellik vahim bir şekilde ahlaki yönden eleştirilmiştir. Bundan dolayı özellikle velilerimizin de huzursuz olduğunun farkındayım" diye konuştu.

Çocuklarını eğitimi konusunda son derece duyarlı olduklarını ve çağdaş dünyada bu eğitimin niceliğinin her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Başkan Akaydın, “Bu eğitim karma bir eğitimidir. Bunu başka bir şekilde değerlendirmek ve yorumlamak ancak ülkeyi karanlık, hurafelerle, yobazlıkla yönetilmek istenen noktalara çekmek isteyen zihniyetin ürünüdür" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı'nda kimsenin gerek ahlaki, gerekse gelenekler itibariyle rahatsız olacağı bir durum bulunmadığını kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:

“Burada verilen bir spor kültür eğitimi değil, özellikle kızlı erkekli çağdaş toplumu, özellikle ileride bizi yönetecek çocuklarımızı sosyalleştirme eğitimidir. Bundan dolayı uygunsuz yorum yapan basını kınıyorum. Hukuki yönden haklarında gerekli işlemler yapılacaktır. Hiç kimsenin çağdaş Antalya Belediyesi'ni, onun yönetimini ve bu güzel çocukları ve onlarını velilerini töhmet altında bırakma durumuna müsaade etmeyiz."

'MERAKLI MUSTAFA'

Kampa katılan gençlerle bir süre sohbet eden Başkan Akaydın, daha sonra 'tanışma oyunu'na katıldı. İsminin ilk harfiyle başlayan bir sıfatı adının önüne eklenerek oynanan oyunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kendisini 'Meraklı Mustafa' olarak tanıttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Lara sahilinde, 10- 15 yaş arası gençler için oluşturduğu Gençlik Kampı, 24 Haziran'da başladı. 24 Ağustos'a kadar 5'er günlük periyotlar halinde 8 hafta sürecek kampın her dönem için kontenjanı 100 kişi olarak belirlendi. İlk 6 dönemde 590 kişi kampa katıldı. Kampa katılacak gençler başvuru esasına göre maddi ve sosyal imkanı kısıtlı, kırsal kesimde yaşayan, teknoloji bağımlısı gençler arasından seçildi. Lara sahilinde kurulan çadırlarda 3'er kişi kalan gençlerin tişört, şapka, şort, terlik, mayo ve havlu gibi ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Gençlere kamp süresinde okumaları için Jose Mauro de Vasconcelos'un 'Şeker Portakalı' kitabı da Büyükşehir Belediyesi'nin hediyeleri arasında yer alıyor. Kampta, gençlerin sosyalleşmesine imkan sağlamak için cep telefonu kullanımına izin verilmiyor. Fakat her akşam belli bir saatte aileler kamp telefonundan aranıyor. 

Son Güncelleme: 01.08.2013 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.