AK Parti ve MHP'den İsrail protestosu

- ANTALYA'da Ak Parti ve MHP'liler, ABD'nin İsrail'deki Amerikan büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına dair gösteri yapan Filistinlilere yapılan saldırıya basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

15 Mayıs 2018 Salı 16:43
AK Parti ve MHP'den İsrail protestosu

Kapalı Yol'da düzenlenen İsrail protestosuna, Ak Parti ve MHP'lilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da destek verdi. İsrail ve ABD karşıtı slogan atan ve Filistin ile Türk bayrakları taşıyan kalabalığa Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve her iki partinin yöneticileri destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ABD elçiliğinin Kudüs'e taşınmasının yok hükmünde olduğunu söyledi. Bölgenin huzurunun Kudüs'ün çok dinli ve çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu zaman olacağını belirten Taş, “Binlerce Filistinlinin kanının dökülmesinde İsrail kadar ABD'nin de sorumluluğu vardır. İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.