Ağustos Ayı Açlık ve Yoksulluk Rakamları

Bem-Bir-Sen Ağustos Ayı Açlık Ve Yoksulluk Rakamları’nı açıkladı. Yoksulluk rakamlarında 15 lira, açlık rakamlarında ise 4 liralık artış oldu…

05 Eylül 2014 Cuma 12:32
Ağustos Ayı Açlık ve Yoksulluk Rakamları
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Ağustos ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı.

Temmuz ayında tavan yapan açlık ve yoksulluk rakamları, Ağustos ayında oransal olarak yerinde saydı. Ağustos ayında yoksulluk rakamlarında 15 liralık, açlık rakamları ise 4 liralık bir artış yaşandı.

Temmuz ayında 1195 liraya yükselen açlık sınırı, Ağustos ayında 1199 lira olarak gerçekleşti. Temmuz ayında 3 bin 134 lira olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları Ağustos ayında ise 3 bin 149 lira olarak kayıtlara geçti.

BAYRAM SONRASI TATİL YOĞUNLUĞU
Tatillerini Ramazan Bayramı sonrasına erteleyen vatandaşın bu tutumu, otel ve restoran sektöründeki fiyatların yükselmesine neden oldu. Ağustos ayında aylık en yüksek artış yüzde 1,64 ile lokanta ve oteller grubunda gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,89, eğitimde yüzde 0,75, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,65, eğlence ve kültürde yüzde 0,59 artış gerçekleşti.

VATANDAŞ GİYİM VE OKUL İHTİYAÇLARINI EYLÜL AYINA ERTELEDİ…
Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4,92 ile giyim ve ayakkabı oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,46, ulaştırmada yüzde 0,06 düşüş gerçekleşti.

Yıllık en fazla artış yüzde 14,73 ile lokanta ve oteller grubunda oldu.

Habervaktim.com 

Son Güncelleme: 05.09.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.