AGD protestoya hazırlanyor

Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin ardından yaşanan katliama tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği, tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da bir protestoya hazırlanıyor.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 16:19
AGD protestoya hazırlanyor
AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici yaptığı açıklamada, Mısır’da yaşanılan darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıkıp tam bir katliama dönüştüğünü belirterek, “Birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütülmektedir. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızı 1 Ağustos Perşembe günü akşamı Kepez Kent Ormanı’na çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak Kent Ormanı’na gelin diyoruz. Perşembe gecesi başta Antalya’da olmak üzere her şehrimizde bir Adevviye Meydanı oluşturalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Adeviyye Müdafaası” adı verilen programın Perşembe akşamı açık havada iftar etkinliği ile başlayacağı, akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatimlerin icra edileceği, Teravih namazı bitiminde Mısır’daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacağı bildirildi. Programın katılımcı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmalarının ardından ezgi ve marşlarla devam edeceği, yapılacak duanın ardından teheccüd namazı kılınacağı ifade edildi. 




Son Güncelleme: 31.07.2013 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.