Adliyeye bebek bakım odası

ANTALYA Adliyesi'ndeki bebek bakım odası eksikliği giderildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla adliyenin üçüncü katındaki orta blokta bebek bakım odası kuruldu.

13 Aralık 2016 Salı 11:01
Adliyeye bebek bakım odası
Bebek sahibi anneler, adliyede bebeklerinin altlarını değiştirip bakımlarını yapabileceği bir oda olmadığı için büyük sıkıntı çekiyordu. Bu problem, Antalya Barosu'nun son genel kurul toplantısında da gündeme geldi. Bu tabebe kulak veren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyenin üçüncü katındaki bir odayı bebek bakım odası haline getirdi. Bakanlık Muhabere Odası yanındaki bebek bakım odasından bebek sahibi avukatlar, adliye çalışanlarıyla vatandaşlar yararlanmaya başladı.

Yıllardır eksikliği çekilen bebek bakım odasının hizmete girmesi bebek sahibi anneleri de sevindirdi. 5.5 aylık bebeği Muhammet Eymen'in annesi avukat Sabira Altun Terlemez, "Annelerin talebini yerine getiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok teşekkür ediyoruz. Artık adliye koridorlarında bebeğimizin altını nasıl temizleyip besleyeceğimizi düşünmeyeceğiz" diye konuştu.

Antalya Adliyesi'nde Adalet Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 1500 personel görev yapıyor. Ayrıca polis, jandarma gibi diğer kamu kurumlarından gönderilen kamu çalışanlarıyla birlikte çalışan sayısı 2 bini aşıyor. Buna Antalya Barosu'na kayıtlı yaklaşık 3 bin 500 avukatla avukatlık bürolarında çalışanları ve hukuki meselelerini çözmek için gelenler eklendiğinde Antalya Adliyesi'ndeki günlük insan sirkülasyonu 10 binin üzerine çıkıyor.
 

Son Güncelleme: 13.12.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.