Adliye personelinin zam isyanı

BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, Adalet Bakanlığı'nın HSYK seçimleri öncesinde hakim ve savcıların maaşlarına zam yaparak siyasi rüşvet verdiğini iddia etti.

11 Eylül 2014 Perşembe 15:55
Adliye personelinin zam isyanı
Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) bağlı üyeler bugün Antalya Adliyesi önünde, hakim ve savcılara zam yapılmasına rağmen, diğer adliye personellerine zam yapılmamasını protesto etti. Yaklaşık 40 kişilik grup, ellerinde 'Zabit katiplere VHKİ kadrosu verilsin', 'Yargıda adalet istiyoruz', 'Ücrette adalet istiyoruz' gibi pankartlar açarak kendilerine yönelik çifte standart uygulamasını eleştirdi.

Açıklamayı yapan HES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, yargıda takdir yetkisinin hakim ve savcılarda olduğunu, ancak bir uyuşmazlığın veya suçun yargıya intikalinden başlayıp yargı kararının infazına kadar geçen sürede yargı emekçilerinin büyük sorumluluk aldığını söyledi. Şimşek, “Dışarıdan bakıldığı gibi zabit katibinin işi sadece duruşmada yazmaktan, mübaşirin işi ise duruşma için anons etmekten ibaret değildir. Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmeti de bir bütündür ve ekip işidir. Yargı hizmeti, zabit katibiyle, mübaşiriyle, yazı işleri müdürüyle, teknisyeni, sosyal çalışmacısı, psikolog ve pedagoguyla, hakim ve savcıyla bir bütündür. Son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla zaten bozulan iş barışı ve iş huzuru, yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunu daha da arttıracaktır" diye konuştu.

Yıllardır iktidarların yargıyı kendilerini güvence altına almak için kullandıklarını iddia eden Ayşe Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu anlamda, kendi yargısını oluşturmaya çalışan AKP ve Adalet Bakanlığı'nın attığı adım yapacağı uygulama HSYK seçimleri öncesinde hakim ve savcılara sunulan düpedüz siyasi rüşvettir. Sonuç olarak yargı personeli 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görülmüş, 54 bin yargı emekçisi yine yok sayılmış, filler tepişirken çimenler ezilmeye devam etmiştir."

Eyleme, DİSK'e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Abdulkadir Öztürk, BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç da destek verdi. 

Son Güncelleme: 11.09.2014 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.