6 aylık bebeğine ikinci kez can oldu

ANTALYA'da doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 6 aylık Ayşenaz Abalı, annesi Vesile Abalı'nın bağışladığı karaciğer dokusuyla yaşama tutundu.

10 Aralık 2016 Cumartesi 11:21
6 aylık bebeğine ikinci kez can oldu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan, 5 yaşında kız çocukları olan Vesile ve Mehmet Abalı çiftinin 6 ay önce ikinci çocukları Ayşenaz dünyaya geldi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Bölümü'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Ayşenaz'a, AÜ Organ Nakli Merkezi'nde canlı vericili segmental karaciğer nakli gerçekleştirildi. Anne Vesile Abalı, doğuştan safra kesesine bağlı karaciğer hastalığı olan kızına karaciğerinden bir parçasını bağışlayıp hayata bağladı.

İLK DUYDUĞUNDA ŞOKE OLDU
Kızının hastalığını ilk duyduğunda çok üzüldüğünü belirten Vesile Abalı, karaciğer nakli yapılması gerektiğini öğrendiğinde üzüntü ve korkusunun artığını aktardı. Vesile Abalı, Ayşenaz'ın yüzüne her baktığında ilk aklına gelenin ölüm olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Gastroenteroloji bölümünde tedavi olurken sarılığı yükseldi. Doktorlarımız nakil olması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 10 gün önce kızıma karaciğerimin bir bölümünü verdim. Mutluyum, huzurluyum, şu an bebeğim sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan hocalarımıza ve tedavide emeği geçen tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede taburcu oluruz ve evimize mutlu bir şekilde döneriz."
Baba Mehmet Abalı ise "Ayşenaz ikinci kez hayata tutundu. Kızımı ikinci kez hayata döndürdüğü için eşime ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.



11 AYDA 8 BEBEĞE KARACİĞER NAKLEDİLDİ
AÜ Organ Nakli Merkezi cerrahlarından Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kısaoğlu, 2016 yılında 44 karaciğer nakli yaptıklarını, nakillerin 8'ini pediatrik karaciğer hastalarına gerçekleştirdiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kısaoğlu, “Ayşenaz Abalı 6 aylık ve 8 kiloluk bir bebeğimiz. Safra yollarıyla ilgili hastalıkla dünyaya geldi. Buna bağlı karaciğer yetmezliği gelişti. Son iki hafta içinde hastanın genel durumunda bozukluk meydana gelmesi, karaciğer değerlerinin de bozulması üzerine nakle karar verdik. Ameliyatta annesinin karaciğerinden yaklaşık 200 cc'lik bölümü Ayşenaz bebeğimize taktık. Anne ve bebeğin genel durumları çok iyi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.12.2016 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.