30 bin imzadan sonra yeni kampanya

Alakır Nehri üzerinde mevcut 4 HES dışında ÇED süreci başlatılan yeni 3 HES'e karşı Alakır Nehri Kardeşliği, imza kampanyalarıyla HES'lerin durdurulmasını istiyor.

11 Ocak 2014 Cumartesi 10:06
30 bin imzadan sonra yeni kampanya

ALAKIR 2 HES'e olumsuz yanıt verilmesi amacıyla toplanan 30 bin imzayı bakanlığa teslim eden Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, Alakır 1 HES için de yeni bir kampanya başlattı.  Antalya'nın Kumluca İlçesi sınırlarında 70 kilometre uzunluğundaki Alakır Nehri üzerinde kurulu 4 hidroelektrik santrali (HES) dışında planlanan 4 HES projesinin 3'üne ilişkin ÇED süreçleri devam ediyor. Mahkemenin 'doğal sit alanı' kararı verdiği, ancak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bu kararı uygulamadığı Alakır Vadisi'nde beşinci HES Alakır 2 için ÇED raporu askıya çıkarıldı.

SOYKIRIM HARİTASI
ANK üyelerince Alakır Nehri üzerinde mevcut ve planlanan 8 HES'e yönelik 'Alakır Vadisi HES Soykırım Haritası' adlı harita hazırlandı. Vadideki nehir üzerinde HES'lerin doğal yıkıma sebep olduğu gerekçesiyle uzun yıllardır mücadele veren Alakır Nehri Kardeşliği (ANK), Alakır 2'nin ÇED olumsuz raporu verilmesi için change.org.tr üzerinden topladığı 30 bin imzayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim etti.

HES BOMBARDIMANI
Mevcut 4 HES'in yıkımı altındaki ve mahkeme kararına rağmen onaylanmamış doğal sit alanı olan Alakır Vadisi'nde yapılmak istenilen Dereköy, Alakır 2 ve Alakır 1 HES'lere karşı ANK üyelerince yürütülen mücadele şöyle anlatıldı; "5'inci HES olan Çaltı köyündeki Dereköy Enerji'ye ait 5 MW'lık Dereköy HES'e verilen 'ÇED olumlu' raporuna hemen dava açıldı. Mahkeme Valilikten savunmasını istedi. Yürütmenin durdurulup durdurulmayacağına bu savunmadan sonra karar verilecek."

 "6'ncı HES olan Büyükalan ve Kuzca köylerindeki ADO Enerji'ye ait 4 MW'lık Alakır 2 HES'in ÇED sürecinde geçen hafta son kez istenilen 'halkın görüşü'nü hem köylüler bizzat dilekçeleriyle hem de Antalya ve diğer illerden tüm canlılar için yaşam hakkı savunucularının verdikleri onlarca dilekçe ve binlerce e-posta ile ilgili kişilere 'Artık yeter! Daha fazla HES istemiyoruz!' olarak iletildi."

 "7'nci HES olan Büyükalan köyündeki ADO Enerji'ye ait 4 MW'lık Alakır 1 HES'in ÇED sürecinde ise son kez istenilen 'halkın görüşü' ise yeni açıklandı. Bizler yine sabırla, ilimle, hukuk ve adaletle, sağlıklı çevrede yaşama anayasal ve tüm canlıların yaşama hakkı ile bu yaşam mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Çünkü bu katliamlara göz yumarak onaylamış oluruz." 

Son Güncelleme: 11.01.2014 10:12
Anahtar Kelimeler:
AntalyaHESAlakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.