3 günlük milli yas ilan edildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Arınç bayram tatiline açıklık getirdi.

22 Temmuz 2014 Salı 08:12
3 günlük milli yas ilan edildi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bayram tatili süresinin 30 Temmuz akşamına kadar olduğunu söyledi. Arınç bayram sonrasındaki Perşembe ve Cuma günleri izinli sayılmamıştır. Arınç, Otoyollarda ücretsiz geçişin bu bayramda da geçerli olacağını söyledi. Arınç, ücretsiz geçişin Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olacağını söyledi.

Arınç, Gazze'de çok büyük bir katliam yaşandığını, bundan dolayı 3 günlük yas konuşulduğunu ve bunun yarın başlayacağını söyledi.

Gazze konusunun geniş kapsamlı ele alındığını söyleyen Arınç bakanlıkların kendi alanlarına göre bu konuda yapılan çalışmalara değinildiğini söyledi.

Arınç, TİB'in kapatılmasıyla ilgili medyada yer alan haberlerin Bakanlar Kurulu'nda ele alınmadığını söyledi.
İsrail'le ilgili konuların kapsamlı olarak görüşüldüğünü anlatan Arınç, bu konuda yapılan birçok açıklamanın duygusal açıklamalardan ileri gitmediğini belirterek " JET yakıtı ve OECD'ye üyelikle ilgili konularda Türkiye'nin tek başına bir tasarrufu olmamıştır. OECD, ilgili toplantı 7 yıl önce yapılmış ve 10 Mayıs 2010 tarihli toplantısında uygulamaya konmuştur. Bizim İsrail'le ilgili süreç Mavi Marmara olayı ile farklı bir noktaya gelmiş ve bu tarihten sonra ne ortak tatbikat, ne uluslararası işbirliği gibi hiçbir konuda temas kurmamıştır. Türkiye'nin İsrail'le ilgili nükleer tasarı konusunda çekimser kaldığı iddiası da doğru değil, Türkiye İsrail aleyhine tasarıyı desteklemiştir." Bütün bu konularda dezenformasyon yapıldığı söylenebilir. " dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilere de değinen Arınç, Filistin'le yapılan ticaretin de İsrail'le ilgili ticaret kapsamı içine girildiğini, İsrail'le ticaretin kesilmesinin en büyük zararının Filistin'e olacağını söyledi.

IŞİD'in elindeki konsolosluk görevlileri konusuna değinen Arınç, şöförlerin ailelerine kavuştuğunu, ancak konsolosluk görevlileriyle ilgili yeni bir gelişme yaşanmadığını, ümitlerin önümüzdeki günler için sürdüğünü söyledi.

Arınç, Kerry'nin ziyaretlerinin Türkiye'yi kapsamadığını, ancak Davutoğlu'nun kısa süre içinde en az 7 kez kendisiyle görüştüğünü anlattı. Arınç, TBMM'nin çalıştırılmasıyla ilgili iddialara da Torba Yasa görüşmelerinin çok zor geçtiğini bundan dolayı da çalışma süresinin uzatıldığını belirterek "Gereksiz tartışmalar, gereksiz önergelerle adeta bir sinir harbi yaşanıyor. Alınan karar gereğince 25-26 sına kadar bu kanun görüşmelerinin bitirilmesi ve meclisin bayramla birlikte tatile girmesi gerekiyor. Ama kanun çıkmadığı takdirde bayram ara verilecek. Biz hükümet olarak kanunu çıkarmak için çaba harcıyoruz. Ama muhalefet bundan rahatsızlık duyuyorsa çalışmalara katkı sağlayabilir" dedi.

Türkiye İsrail arasındaki Mavi Marmara görüşmelerinin bitme noktasına geldiğini ancak sonrasında böyle bir katliamın yaşanmasından dolayı görüşmelerin durduğunu anlatan Arınç "Bugünkü şartlar altında İsrail'le bir araya gelme söz konusu değil" dedi.  

Son Güncelleme: 22.07.2014 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.